0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,момичета незнам дали е уместно да поствам такава темичка,но никъде не намерих отговор на мойте въпроси  :oops:Правим бебока от 5 месеца и аз спрях тотално фитнеса  :balk_186: ,качих около 5 кг  :eating: и започвам много да се тревожа,искам помощ в такъв аспект ако някой знае как действа каквато и да е диета при евентуалнна ранна бременност,удачно ли е да се спазва изобщо някакъв режим ако се бебеправи :balk_159:.
Извинявам се предварително ако темата ми е неуместна,но започнах диетата, а имам и съмнения за бременност който не са потвърдени :balk_145:
Моля всички Мами  и не Мами  :) за помощ  :balk_81: :balk_64: :youwoman:
*
И ние сме на 5 месеца опити и аз взех да качвам килца  :oops: Не я знам тази диета, но ако не е много строга, а по-скоро здравословно хранене - не мисля че е проблем. Стига да приемаш достатъчно разнообразна храна, богата на витамини и др.
*
Стана ми интересно и се порових да намеря диетата - добре звучи. Изглежда безопасна и достатъчно хранителна, само липсата на закуска ме притеснява :)
*
Не просто е удачно, а е в интерес на детето и на теб да се спазва здравословен режим на хранене по време на бременност. Не съм запозната точно с тази диета, така че не мога да дам конкретно мнение. При бременност трябва да се консумират задължително всички типове храни, като се увеличи малко дневният белтъчен прием.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
категорично не смятам, че по време на бременност трябва да се правят каквито и да било диети и хранителни режими, камо ли тази на Дюкан.
при Дюкан имаме изключително ограничаване на 2 основни хранителни вещества - въглехидрати и мазнини. плодове са забранени. неподходящ за бременни и кърмачки.

изобщо, как може да ви хрумне да пазите диети при бременност? ако не си сигурна, че си бременна, това е друго. изчакай да видиш теста и ако е положителен - спирай диетите изобщо. храни се балансирано, разумно и здравословно.

ако правиш опити за бебе, не е нужно да променяш начина си на живот - по-добре си поднови фитнеса, макар и не с тежки натоварвания, а не се вкарвай в ограничителни хранителни режими.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
ако правиш опити за бебе, не е нужно да променяш начина си на живот - по-добре си поднови фитнеса, макар и не с тежки натоварвания, а не се вкарвай в ограничителни хранителни режими.
Аз също мисля по този начин.Променяш режима, ако има проблем при вече възникнала бременност, и специлалист ти препоръча повече почивка.Ако редовно спортуваш не е проблем , че правите опити.Има момичета до 8 месец спортуват, поне аз познавам такива, и то аеробика.
*
категорично не смятам, че по време на бременност трябва да се правят каквито и да било диети и хранителни режими
Диета=хранителен режим. В тази връзка смятам, че такъв е необходим на всеки човек, а на бременна жена най-вече. Я си представи, че "нормалният" режим на една жена е чипс+сладки+мазни храни и без плодове и почти без млечни продукти (както е на майка ми например, само че без сладките). Какво се случва? От къде си набавя детето необходимите вещества? Трябва да се направи ЗДРАВОСЛОВЕН хранителен режим или диета и тя да се спазва (ако може). Понякога, за да се забременее е нужна точно промяна в хранителният режим и в килограмите, защото затлъстяването също е фактор при стерилитета.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Lan, изразила съм се достатъчно ясно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
 :D Знам си аз, че си говорим за едно и също, ама аз пак недоразбрала...
  Много благодаряяяяя  на всички момичета :balk_102: :balk_103: за съветите,определено тук човек наистина се чувства като в добра приятелска компания  :bighug: :bighug: :bighug:
за сега мисля че по добре наистина да оставя тези диети и режми и да се придържам към балансираното хранене,лошото при този режим е че не мога да ям плодове и зеленчуци 5 дни и после постепенно се включват в менюто ,а  през критичния период мисля че се отделят много токсини,дано не съм си навредила много  :balk_159: