0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета по-знаещи от мен дайте мнение и за моите хормонални изследвания
LH 12.02 реф. ст-ст 2-12 mlu/ml
FSH 5.88 реф. ст-ст 1-12 mlu/ml
Prolactin 19.3 реф. ст-ст 0,1-18,1 mlu/ml
Тестостерон 0,32 реф. ст-ст за жени 0,05-0,73 ng/ml
тези хормони са правени на 29-тия ден от цикъла

днес на 33-тия ден ми направиха изследване и на HTS(ultra) 4.26 при реф. ст-ст 0,32-5,0 lu/ml
Според лекарката в клиничната лаборатория и ендокриноложката всичко е на ред ама аз не съм съвсем сигурна.
*
Re: Малко помощ и за моите хормонални изследвания
« Отговор #1 -: Март 04, 2008, 19:58:03 pm »
Защо на 29-ти ден?
Те се правят 3-5 ден.
*
« Отговор #2 -: Март 04, 2008, 19:59:53 pm »
Защото тогава ходих на гинеколог и той ме изпрати в лаборъторията без да ми каже на кой ден да ги направя и аз нали съм послушно момиче бегом марш да ми източат кръвчицата.
*
« Отговор #3 -: Март 05, 2008, 00:17:45 am »
Ти заради някакъв специален проблем със стерилитета ли отиде при докторката или нещо друго те е притеснявало?
*
« Отговор #4 -: Март 05, 2008, 08:03:48 am »
Преди 6 години ми поставиха диагноза СПКЯ и след кратколечение и тежка бременност имам син на почти 5 години. Сега планираме второ дете, но не се получава та за това тръгнах по познатата пътечка.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #5 -: Март 05, 2008, 11:39:15 am »
Пролактинът ти е висок. Повтори го за всеки случай, като спазваш условията за изследването му (почивка половин час преди вземане на кръв, сексуално въздържание поне едно денонощие, лека храна предния ден). Няма значение на кой ден ще бъде изследван, но го пусни на 3 ден от цикъла - и без това трябва да повториш ЛХ и ФСХ на 3 ден.
И непременно напиши името на гинеколога и къде му е практиката, за да му изпратим информация кога се правят изследвания!
Също и на ендокриноложката, която не е догледала Пролактина.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde