0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неуспешна стимулация с Клостилбегит
« -: Февруари 27, 2008, 18:01:58 pm »
Здравейте,

От дълго време ви чета, но едва днес се престрашавам да се включа с въпрос.

Имам пролактином на хипофиза (микроаденом) и като екстра - СПКЯ.
Пия половинка Достинекс на 2 седмици от около 3 години, пия Метформин (същото като Сиофор) за инсулинова резистентност от около 2 месеца.

От около година и половина ходя при д-р Тимева в клиниката на Щерев. През този период не сам имала нито една естествена менструация - винаги са били стимулирани с Дуфастон пореди закъснение от 50 дни и нагоре.
Този месец за пръв път правим стимулация с Клостилбегит 2 пъти по 1 от 3 до 7 ден.
Резулатата е множество малки фоликули и нито един по-голям. Успокоението беше, че следващия месец ще опитаме с 3 таблетки на ден. :(

Моля да ми кажете какво следва след 3 неуспешни стимулации с Клостилбегит и какви са ми възможностите ( освен новото Ин Витро матурация, което е светъл лъч за мен)?

Благодаря!

*
Re: Неуспешна стимулация с Клостилбегит
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2008, 21:40:06 pm »
Здравей ,не съм сигурна ,че мога да ти дам съвсем точен отговор,но ще споделя.При мен едното ИКСИ започна с клостибегит от 4ти ден.Когато го изпих и отидох на преглед,док не хареса картината.Вместо да се бяха пораснали всички фоликули,само един беше дръпнал напред, а др бяха малки.Доктор Тимева/ и аз ходя при нея/ каза,че другия месец ще го почнем от трети ден.Тогава всичко беше по план.

Моя близка имаше нередовен цикъл,закъсняваше и с по15 дни,При прегледа,пак при д-р Тимева се установи,че фоликулите и не порастват долтатъчно и се предполага,че няма зрели яйцеклетки.Лекуваха я три месеца с клостилбегит 2пъти по1.Сега чака бебче.
  До колкото знам стимулацията с клостилбегита става с коригиране на дните за пиене и дозите.Не може от първия път да се уцели точната доза и момент.
  Желая ти успех и да не ти се наложи да поемаш по тежкия път на АРТа