0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как да изпратя кръв за изследване
« -: Февруари 20, 2008, 23:07:14 pm »
Здравейте, искам да разбера как да изпратя кръв до Плевен за изследване. Има ли някакви условия? Коя куриерска фирма да ползвам? Цени, ако сте изпращали.
Благодаря
*
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2008, 10:42:42 am »
Не можеш ти да ги изпратиш с куриер,защото кръвта се съхранява в специални контерйнери. Клиниката в Плевен работи с клиники в другите градове,които ще ти вземат кръв и ще я изпратят с куриер. Просто се обади в Плевен и питай за твоя град коя е лабораторията с която работят.
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2008, 12:24:00 pm »
  Теди здравей,
аз съм изпращала кръв с куриер много пъти. Като начало трябва да се обадиш в Плевен и да кажеш какво точно искаш да ти изследват, от там ще ти изпратят инструкции, по които да ти вземат кръв, в която и да е лаборатория в града ти и ще ти кажат каква сума да изпратиш. Ако е нужно може да ти изпратят тяхна епруветка, в която да ти вземат кръвта, (но това зависи от показателя, който ще ти изследват). Аз ползвам например Еконта. Отиваш в която и да е лаборатория по обяд (защото изискването е кръвта да пристигне в Плевен до 24 часа), взимат ти кръв, викаш си куриерската фирма на адрес и това е. Аз ползвам Еконта, защото имат услуга за изпращане и на паричките, излиза ми около 10лв. пратката. Ако имаш въпроси насреща съм.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2008, 19:25:14 pm »
Благодаря Ви за бързите отговори. Обадих се в Плевен и от там ми казаха, че за изследването, което аз искам/ь то е безплатното изследване на тромбоцитите/ кръвта трябва да се изследва веднага. За целта трябва да си запишеш час и да отидеш на място. Иначе за други показатели може.
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2008, 19:26:02 pm »
Аз съвсем наскоро изпратих кръвен серум до Плевен по следния начин. Отидох сутринта в Цибалаб, казах им че ми е необходимо да изпратя кръвен серум до Плевен за изследване. Взеха ми кръв и казаха, че за да отделят кръвния серум им е необходим 1ч. Отидох след един час да го взема. Бяха го сложили в епруветка с гел и така затворен, той издържа около 72ч. Междувременно се бях уговорила с куриер от Еконт Експрес да дойде да вземе пратката и бях заявила експресна доставка до Плевен. Струваше ми около 6.50лв. и до пристигането на куриера в ранния следобяд държах серума в хладилника. На другия ден преди обяд серума беше вече пристигнал. Доволна съм от услугата на тази фирма, защото например Спиди, когато им се обадих да ги попитам дали мога да изпратя чрез тях кръвен серум, те ми отказаха. Аз имах опасения дали не трябва да се държи кръвния серум в хладилна чанта, но от клиниката в Плевен ме увериха, че това не е необходимо. Успех!
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2008, 19:05:46 pm »
А бихте ли ми казали къде съхранявате кръвта- в хладилника или в камерата?
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2008, 10:49:37 am »
melisa отговорих ти и на лични, аз я сложих в хладилника не в камерата, за да е на студено.От куриерската служба дори ми предложиха хладилна чанта, но по времето когато аз изпращах, това не бе необходимо. Имай в предвид, че куриерите пътуват през ноща и тогава температурите не са високи, така че спокойно.
Re: Как да изпратя кръв за изследване
« Отговор #7 -: Февруари 29, 2008, 12:58:23 pm »
Още веднъж, много благодаря!