0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте мили момичета,
Днес направих УЗ за оценка на резерва 2-4 ден. Разбира се, че се потвърждава диагнозата - изчерпване на яйчниковия резерв, но ще ви помоля да коментирате резулатите, за да разбера колко точно е изчерпан. Междувременно пуснах и инхибин и антимюлеров хормон, но те ще излезнат чак след месец.
Ето и резултатите - 4 ден:
Ляв яйчник
AFC - 1 - предполагам, че това са брой антрални фоликули
DS 0-1 - това не знам какво е
Десен яйчник
AFC 1-2
DS 0-1
Благодаря ви предварително и УСПЕХ на всички :bighug:
*
Re: УЗ за оценка на резерва 2-4 ден - моля за коментар
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2008, 07:30:12 am »
 http://www.ivf.bg/?p=52

При мен резултатите са: ляв яйчник AFC - 1; десен яйчник AFC - 3. Доколкото разбирам от написаното по-горе при среден брой антрални фоликули по-малък от 5 се говори за сериозно изчерпване на яйчнковия резерв.
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2008, 14:50:56 pm »
И при мен нещата са горе-долу така :
На 3 ден от МЦ:
Ляв яйчник - 1 бр.
Десен яйчник - 4-5 бр.
Според д-р Владимиров няма за кога да чакаме, направо сме за ин витро.
ХФС-то ми все е височко, над референтната граница ( 12 ), последния път даже беше 16 .
Резултатът на инхибина от Плевен беше много добър, но явно той не е единствения показател. УЗ на 2-4 ден дава по-добра оценка на яйчниковия резерв.

*
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2008, 09:17:53 am »
Солей, Надеждичка, благодаря ви за отговорите, а знаете ли при тези резултати какви са ни шансовете за естественно забременяване, изобщо имаме ли такива?
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2008, 18:43:29 pm »
tanita7 - за естествено незнам, зависи от мъжката половина. Аз бих играла на вариант Инвитро на ЕЦ, според мен там е истината за нашата диагноза

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2008, 08:46:19 am »
Здравей rally_pat,
Проблем с мъжки фактор нямаме за сега, но Владимиров е категоричен за инвитро или икси ( щяло да се реши в процеса на процедурата ), но честно да ти кажа не смятам, че ще бъде на ЕЦ, поне не останах с такова впечатление, но ще говорим по-подробно като излезнат другите изследвания.