0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Обзавеждане
« Отговор #100 -: Март 16, 2010, 23:07:16 pm »
Ами незнам как се прецаква естествена кожа толкова лесно, нашия вече 5г. е подложен на страшен тормоз, нищо му няма :lol:
не че те агитирам, просто ти казвам, че като купиш сега с дамаска, който ще е на половина по евтин от кожата, но след 2 г, детето като го съсипе и го претапицираш кажи речи пак това ще ти излезе. отделно ще вървиш след него с парца и препарата, а повярвай ми, времето и нервите са много ценни след появата на децата :wink:
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #101 -: Март 16, 2010, 23:19:47 pm »
"Кожените дивани през зимата са студени, през лятото ти залепват краката за тях.", Меме нищо лошо не е казала! То и на мен това са ми главните причини да не харесвам кожа! Разбира се, радвам се на всяко мнение, аз и затова питам тук, да ми каже патило! :D Уф, вече така се изморих с покупката  на този диван, че просто искам какъвто и да е и да просна морно тяло върху него! :wink:
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
« Отговор #102 -: Март 16, 2010, 23:39:25 pm »
Може би имам лош спомен, защото в магазина имахме мостра на кожен диван от италианска кожа в пепеляво розово, на който сядаха шефовете и клиентите. Голямо чистене падаше на разни петънца и драскотини от химикал. Ако е тъмен цвят няма да го има този проблем. Другото е, че ако кожата не е качествена и моделът не е добре измислен, след време кожата се деформира и става малко на торба. Иначе много тежкарско изглежда диван от естествена кожа :) Аз си мечтаех за ярко червен, но накрая се отказах в полза на дамаска с цип. Не съм ги прала още калъфките, сигурно това лято ще се пробвам.
*
« Отговор #103 -: Март 17, 2010, 13:50:34 pm »
Мда, права си, нашия е тъмно син, може би затова е толкова лесна подръжката. Иначе дивана е български, кожата беше от среден клас, нито най-скъпата нито най-евтината, изглежда и до сега много собре.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #104 -: Март 17, 2010, 14:56:13 pm »
не че те агитирам, просто ти казвам, че като купиш сега с дамаска, който ще е на половина по евтин от кожата, но след 2 г, детето като го съсипе

а, туй не е задължително да се случи, все пак.  :D

да си призная, дамаската у нас я съсипах аз, а не детето. то едно петно не е сторило на дивана досега.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #105 -: Март 22, 2010, 10:51:34 am »
http://www.ted.bg/?page=cms_instance&structure=folding_bed&instanceID=4045
http://www.ted.bg/?page=cms_instance&structure=folding_bed&instanceID=895&FCID=FCe22c743ba643e82f53fed7ba416f9cbc
Ние избрахме подобен модел. На нас ни трябваше и за легло.
Избрахме го защото:
1. Матраците ако се съсипят просто поръчваш нови
2. конструкцията е метална и здрава
3. тапицерията се пере в пералня.
Ние го взехме от Нов дом симеонов, защото имаше много варианти за тапицерия - официални и не толкова скъпи. Ама не ти препоръчвам тази фирма, защото ти го докарват съвсем сглобен, не в посочения час... и едно дето висях посред зима половин час с децата пред входа, после се наложи да си го разглобим, за да го качим. Инструкции за сглабяне и разглабяне естесвено нямаше.
« Последна редакция: Март 22, 2010, 10:53:07 am от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #106 -: Март 24, 2010, 13:26:17 pm »
Тамара, от твоя сайт си избрах легло пък аз! :D
Ние диван още не сме поръчали.... :? Сбърках се от модели, дамаски и чудесии...Като има раздвижване по въпроса ще показвам!
« Отговор #107 -: Март 24, 2010, 13:39:24 pm »
И на нас ни предстои купуване на диван и аз също съм се ощурала  8O 8O
ей този ми харесва, ама ще видим... бил с "ламелен механизъм за спане" - нямам на идея какво значи това...

*
« Отговор #108 -: Март 24, 2010, 23:20:20 pm »
Надеж, това са дървени ламели закрепени в двата края за метална рамка. Има два вида - при едните металната рамка се разгъва и сгъва, а при другите рамката се издърпва и прибира с приплъзване. Преди да тръгнете да купувате ще разгледате механизма, дали е устойчив и дали се борави лесно.
Тук са описани различните механизми http://209.85.129.132/search?q=cache:uyHg5W9TZYsJ:www.interior.abc-bg.net/interior.php%3Farticle%3D4-3+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Нашият диван е от тази фирма. http://www.agnesika.com/index.php?lang_id=1&prm=furniture&cat_id=6
Размерите може да се променят при поръчката, доколкото не пречат за вграждането на механизма. Изработиха го в срок, дори малко по-рано, момчетата от фирмата помогнаха за качването, после го сглобиха на място. Засега се представя добре. Току що видях, че механизмът се нарича "чешки".
« Последна редакция: Март 24, 2010, 23:31:26 pm от Meme »
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #109 -: Март 25, 2010, 11:00:43 am »
Да, нещо като на Надеж си представяме и ние! Харесахме за сега 2 модела на tediva. И цените не са страшни.
« Отговор #110 -: Март 26, 2010, 21:00:47 pm »
Проблема на диваните които харесвам е размера - дължината на легловата част обикновено е около 186  :? това е късо за моя  :(
Сега видях че в Арон има с дължина около 200см., но пък незнам какво ще е качеството  :?
Оффф  :x

« Отговор #111 -: Март 29, 2010, 11:49:57 am »
Момичета,
изчетох темата, тъй като сме в процес на купуване на апартамент.
Благодаря на Сигнус за връзките, които бе дала.

Отделно от това, продавам апартамента си във Варна. Трябва да му изготвя подробно описание за агенциите за недвижими имоти, които ще го пуснат.

Ето сега и тъпия ми въпрос: :oops:
Не мога да се сетя какви ми се водеха тапетите. Не са сатенени. Но бяха сравнително скъпи. не са обикновени хартиени тапети.
Ако някой ми ориентира тъпия мозък, ще го разцелувам виртуално.

Май копринени се водеха според това, което ми показва Гугъл.
Все пак, ще следя темата. :)
« Последна редакция: Март 29, 2010, 11:54:09 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)