0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пращат ме на ЯМР
« -: Февруари 22, 2008, 19:00:59 pm »
Днес минах на невролог,понеже ендокриноложката каза,че нямам място за притеснение с тези резултати...та невроложката иска ЯМР,заради честия главобол,дето може да си ме държи със дни,а понякога и по седмица....
Каза да реша кога и да и се обадя другата седмица да звъни в ИСУЛ за час...
Изсписала ми е тук едни хапченца да ги пия докато отида при нея и да видим дали ще ми действат.......
Що ли иска тази снимка и за какво се съмнява незнам....
Същевременно ще съм ви благодарна да ми кажете,колко кинтака да си приготвя?
*
Re: Пращат ме на ЯМР
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2008, 19:13:12 pm »
ЯМР се поема от НЗОК! Поискай си направление! Поне в Пирогов, ако отидеш с направление не струва нищо, иначе струва 200-250лв. За какво се съмнява невроложката не можем да гадаем. Дано да не е нищо сериозно.
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2008, 19:18:36 pm »
незнам нищо не ми каза :(на листа ми пише
доброкачествено новобразувание на главен мозък

на направлението пише,микроаденом

това направление кой може да ми го даде
*
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2008, 19:21:04 pm »
това направление кой може да ми го даде
Невролог, при когото си отишла с направление от личния лекар.
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2008, 19:24:22 pm »
оф аз съм се сбъркала тотално
тя жената ми е дала тука нещо,то пише направление,ама каза че се плаща :(
*
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2008, 19:29:23 pm »
оф аз съм се сбъркала тотално
тя жената ми е дала тука нещо,то пише направление,ама каза че се плаща :(
Направленията, които са официални такива на НЗОК са на бланки, които наподобяват таблица с кодове и т.н. Никога ли не си вземала направление до сега?! Може да ти дала някава бланка, на която пише "направление", но да не е такова всъщност. Т.е. най-доброто, което можеш да направиш, е да отидеш лично да си запазиш час за ЯМР да покажеш бланката и да питаш дали това е направление или не. (така или иначе по телефона, поне в Пирогов, аз не можах да се разбера, да ме прехвърлят, запазат и така нататък, та се наложи да отида лично). Добър апарат имат в Пирогов и в "Св. Лазар" и на двете места приемат с направление.
*
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2008, 19:33:37 pm »
Фактът, че тя ще звъни да ти запазва час ми е леееко съмнителен и че е казала, че се плаща ми още по-леко съмнително...Все пак си е твое право да избереш къде и как да си направиш изследването. Ама да не търсим под вола теле  :D, ти си решаваш в крайна сметка.
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2008, 19:35:11 pm »
направлението си е на бланка,която не е като обичайните направления и тя самата ми каза,че трябва да си го платя...Праща ме в ИСУЛ.
*
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2008, 19:38:44 pm »
http://www.nhif.bg/bg/testskods.phtml

Ето - направление номер 10.02
Тази лекарка леко ми намирисва на печалбарство. Ако бях на твое място, щях да отида при друга за второ мнение...и коректно направление за ЯМР ако се наложи. Все пак това са си доста пари. Ади успех и дано да ти е излишно това изследване!
*
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2008, 20:54:28 pm »
Тъй като тази седмица и аз се занимавах с направление за ЯМР, ще ти кажа как протекоха при мен нещата. Отидох при ендокринолог с направление от личния лекар. Ендокринолога написа молба до здравната каса, молбата е от името на лекаря. Приложихме копия на хормоналните ми изследвания и аз ги занесох в здравната каса. Дадоха ми входящ номер и след ден вече имах одобрение. Ендокринолога ми пусна направлението за ЯМР и сега предстои да го направя. Безплатно. Затова поразпитай тази лекарка малко по-подробно.

« Отговор #10 -: Февруари 22, 2008, 21:02:24 pm »
да,но при мен ендокринолога,казва,че няма нужда,тъй като всичко ми е в норма....

п.п.резултатите ги бях писала в една тема
*
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2008, 22:11:36 pm »
Ами в твоя случай лекаря е невролог, а в моя ендокринолог. Но мисълта ми е, че този, който те праща на ЯМР, трябва да ти съдейства за ЯМР през здравната каса.

« Отговор #12 -: Февруари 22, 2008, 22:14:51 pm »
абе мен ме притеснява факта,че ме пращат.....а дали през здравната или не,все тая....

*
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2008, 23:52:37 pm »
абе мен ме притеснява факта,че ме пращат.....а дали през здравната или не,все тая....
:flower: Е, поне е най-точното изследване, после, като знаеш ще ти е по-спокойно. Най-страшно е човек да не знае...Според мен е добре да те види още един невролог. Където ми намирисва на печалбарство, някак си не мога да повярвам с отворено сърце и на "компетентната" преценка.
« Отговор #14 -: Февруари 23, 2008, 00:25:27 am »
И аз по принцип се допитвам винаги до 2 мнения.Ще направя снимката,защото просто вече не се издържа...На моменти може да си ме боли със седмица...В момента съм с такъв ненормален главобол,че място не мога да си намеря,пих хапчетата,но засега ефект няма....Така поне след снимката,ще знам дали има нещо притеснително или поне ще се насочим на къде е проблема...Докторката се притесни от факта на продължителния главобол и затова реши,че трябва да правя снимката.