0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моите хормони-какво мислите
« -: Февруари 28, 2008, 14:24:09 pm »
Това са хормоните ми от днес. :wink:
Лабораторията е Кандиларов. Денят е 3-ти от МЦ.

TSH                3.550                   0.270-4.20
LH                 9.48                    2.4-12.6
FSH                10.14                   3.5-12.5
Estradiol          31.69                   24.5-195.0
Prolactin          556.4                   73.0-850.0
Testosteron        0.463                   0.060-0.82

Аз си мисля, че трябва да направя и едни изследвания на т3,т4, тат и мат... :(
Вие какво мислите?
TSH при мен наистина варира от времето...
Преди по-малко от година беше 1.4.
Вече незнам какво да правя. :balk_160:
Re: Моите хормони-какво мислите
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2008, 14:51:49 pm »
за ТСХ знам ,че е добре стойностите да са около 1.5 до 2 ,когато се цели забременяване!не е лошо да пуснеш и Т3,Т4,ТАТ,МАТ!
останалите май са ок:съотношението между ФСХ и ЛХ е ок,но незнам не трябва ли да са малко по-ниски..може и да греша..
преди да ти вземат кръв нали поседя 20 минути,да починеш от ходенето ..питам заради пролактина?той си е в референтни граници,но се влияе много от това..тъй като се води стресов хормон!
п.п. и за ТСХ,нали си знаеш,че не трябва да си пила кафе,на гладно да си..и т.н. споменавам го за всеки случай..въпреки,че предполагам че си наясно с всичко това :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2008, 15:02:20 pm »
За седенето знам..
Ама не съм почивала :oops:, защото не бях ходила много..(с кола съм).
Принципно не закусвам сутрин .А и кафе не пия от година вече.
Май утре пак съм при тях за Т3,Т4,ТАТ,МАТ. И ми остава надеждата да са добре.. :balk_81:
 :lol:
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2008, 21:11:14 pm »
Писах в друга тема за изследването на пролактина, но ще си позволя и тук да напиша. Бях в клиниката по ендокринология в София за проследяване на проластина ми и от там зная, че трябва да си лежал поне 30 мин., да си напълно спокоен, защото дори от убождането може да се повишат стойностите. На гладно и жадно! Предишната вечер да не си ял месо или картофи, да не си правил секс, да не се докосват гърдите, дане си вземал мн. топъл душ.
« Отговор #4 -: Февруари 29, 2008, 10:05:34 am »
Писах в друга тема за изследването на пролактина, но ще си позволя и тук да напиша. Бях в клиниката по ендокринология в София за проследяване на проластина ми и от там зная, че трябва да си лежал поне 30 мин., да си напълно спокоен, защото дори от убождането може да се повишат стойностите. На гладно и жадно! Предишната вечер да не си ял месо или картофи, да не си правил секс, да не се докосват гърдите, дане си вземал мн. топъл душ.
това с лежането е доста трудно изпълнимо в повечето клиники :wink:/заради потока хора/,но трябва поне да не си от вратата и хайде направо да ти взимат кръв..
nanche дали си с кола е без значение,защото се качваш по стълбите няколко етажа преди да влезеш в клиниката..както и да е щом си знаеш какво трябва ти си преценяваш..
за месото и аз го знам(особено червено месо),но за картофите незнаех..
хубаво е да се спазват тези неща дето ги е написала ТЕДИ,но предполагам,че ако се изследва за първи път и да не е всичко спазено е е фатално,ако обаче даде някакви отклонения в стойностите/повишаване/ при следващото изследване най-добре да се спази всичко-ако трябва и лежането :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #5 -: Февруари 29, 2008, 10:08:59 am »
Съгласна съм със всичко написано до тук.. :balk_173:
Но пролактина ми нали е добре?
Или аз нещо не разбирам   :oops:
« Отговор #6 -: Февруари 29, 2008, 10:17:36 am »
Съгласна съм със всичко написано до тук.. :balk_173:
Но пролактина ми нали е добре?
Или аз нещо не разбирам   :oops:
да мацка :D,точно затова уточних че ако има някакво отклонение според мен следващият път е задължително да е спазено всичко,щом всичко е ок не е фатално,че примерно може да си яла телешко предната вечер :lol:
иначе аз ,когато го иследвах се съобразих с всичко/без секс,без пипане на гърдите 24h,,без червено месо предната вече,седях дори повече от 30 минути в чакалнята../само за душа и картофите може да не съм спазила,защото не знаех ,но пак си ми беше ок..тъй че няма сташно :D