толкова бебета тук са отгледани с Авент, пък още не са отказали яденето. аз нямам никакви оплаквания, например.
Аз с Марио бях с шишета на Чико. В болницата ползваха Нук.
Аз тези на Авент не съм ги купувала jam. Или са ми давани рекламни или с помпата и стерилизатора. Единствено с Марио пробвах това с цепката, ама се оказа, че наистина не можеше да яде нищо по-кашесто от него. Но да приемем че е от детето.
Шишетата на Авент сигурно са много добри за деца, които сучат. Те не ги улесняват, не им позволяват да се "назобат" за нула време... Отделно някъде бях писала, много добре пасват на бурканчетата от детски храни (старите). Пластмасата им е идеална. Само с едно изплакване и всичко е паднало. Гъбата си влиза вътре и нямаш нужда от четка. За мен са си много удобни.
НО... резбата им е по-кофти от тая на Чико. Само малко да не съм я натегнала до края и съм окъпала господина докато се усетя. Авент се отвинтват на половин оборот, докато при Чико са три пълни оборота. Дори и да развиеш един цял оборот няма да потече.
Дупката на Авент и системата за въздух са такива, че не мога аз да определя притока на мляко. Никола ми заспива по три пъти докато се наяде. И като заспи, понеже не пуска шишето а то си му тече в устата поне по два три пъти на ден ми се дави. При Чико мога аз да си го регулирам така, че да го изпие колкото бързо аз преценя. Там тези три оборота на капачката са за това.
На Нук системата за въздух е съвсем елементарна. Там самият биберон е отрязан така, че шишето трябва да седи само в едно положение и самата дупка на биберона се пада някакси отгоре и не може да му протече в устата, без той да засуче.
Разнообразието от биберони на Авент е доста... бедничко. Наистина по-гъстите неща не минават. Сега, който иска да казва, че е по-добре с лъжичка, вместо с биберон, но... не пречи да ги има.
За варианта каучукови биберони и стъклени шишета няма да говоря, защото аз така и така не ги харесвам и първото, което набутах в устата на Никола беше силиконовата залъгалка, за да няма после тън-мън.
Най-лошото на Нук и на Чико е, че фирмите, които ги внасят, а и тези, които ги произвеждат май са го ударили малко "през просото". Купих си шише на Нук веднага и се оказа, че на биберона в системата за въздух някой не е пробил дупката и трябва да отида до офиса им да ми го сменят. А Чико си продават шишетата, ама в Младост пък никой не се е сетил да зареди силиконови биберончета, и въобще резервни биберончета за шишетата им, а каучуковите издържат две седмици и започват да лепкат. С лепкавите всичките плюсове на техните шишета не работят.
Та за мен си е много кофти като съм свикнала с Чико да не мисля за нищо в 4 часа през нощта да преобличам повръщащо дете. А защо ли все тогава се случва?
Аз не искам да кажа, че не може да се отгледа дете с тях. Но за мен те не вършат работа.
Но помпата на Авент е в пъти по-добра от тази на Чико. Аз даже си взех електронната, защото сякаш след Марио подозирах, че и при това ще ми се наложи да се цедя. Нямам никакви оплаквания... освен това, че шишето се отвинтва при цедене с механичната. Ако някой е решил да си купи електронната - много е удобна, стига да може да понесе звука на моторчето. Но ако му писне, винаги може да сложи мехничните части и да продължи. А помпата на Нук - една приятелка си беше взела и каза, че им я е върнала - никаква работа не е вършила.
Стерилизатора на Авент също ми хареса повече - в този на Чико шишетата им са легнали...
Не се оплаквам от шишетата заради марката. Напротив, много ми се искаше да не купувам други и без това на Авент имам 6 малки 3 средни и едно голямо, но наистина не ми вършат работа. И аз както всички българи, много си се радвам на авантичката, ама...