0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ot 1 godina se opitvame da imame bebe.
« -: Февруари 04, 2008, 18:49:37 pm »
Здр,вече една година се опитваме да имаме бебе със съпругът ми,но все е безуспешно.Вече почнах да се притеснявам и така реших да отида да говоря с генеколог.Първата стъпка беше съпругът ми да си направи изследване на спермата,но изследването ще е готово едва след 4 дни,а аз трябваше да си направя изследване на кръвта на 13 ден след цикъла и на 25 ден след цикъла.И моите изследвания ще са готови след няколко дни.След което ще правя видеозон за да се провери как сам с матката,яйчнизите и всичко останало.И след това ако се налага ще продължим с останалите изследвания.Всяка година се преглеждам при генеколог и всяка година ми казват че когато реша мога да забременея.Искам да попитам всички които са минали по този път следното:На 12-13 ден след цикъла гърдите почват да ме болят,говорих с една приятелка и тя ми каза че след като гърдите ме болят не съм забременяла и едва ли това ще стане до края на месеца.Винаги когато сам говорила с лекарите по въпроса са ми казвали че овулазията обикновенно е от 12 до към 18 ден,започнах да си меря температурата едва преди месец и все още не мога да определя със сигорност кога точно ми е овулазията.Моля обяснете ми как така след като гърдите ме заболват на 12-13 ден след цикъла и според приятелката ми е знак че не съм бремена и че няма да забременея останалите 5-6 дни закакво са,или тя само така си говори.Просто ми кажете при вас как е било гърдите спират да ви болят и вие разбирате че сте бремена или продължават да ви болят до момента за следващият цикъл и след като не ви е дошъл гърдите спират да ви болят.Може и да ви изглеждам глупава и смахната но наистина се притеснявам мн.Въпреки че гърдите ме болят продължаваме да правиме опити до към 21 ден с надеждата че приятелката ми бърка.Всъщност и тя няма деца но за момента не се и опитва да има.Предварително благодаря на всички които ще ми пишат.Otnosno bolkite v gardite lekarqt mi kaza 4e e ne6to normalno,a i ot pove4eto si priqtelki znam 4e imat sa6toqt problem.

Re: ot 1 godina se opitvame da imame bebe.
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2008, 19:37:15 pm »
Мисля , че щом наедряват и стават по-чувствителни гърдите има ову и това се случва след нея.Ако греша нека някой да ме поправи , но това е от лични наблюдения на сестра ми.Аз по принцип нямам проблем с гърдите. Все пак е добре да си правиш тестове за ову и тогава да правите опити.
« Отговор #2 -: Февруари 04, 2008, 19:41:19 pm »
ох,миличка чудя се откъде да започна..
1-гърдите не болят при всички момичета..,при някои болят по време на овулация..,при други започват след като е минала и продължава болезнеността до менструацията..,а при някои само няколко дни преди менструация болят..!много е индивидуално,както и при всяка жена може един месец да те болят,а другия не и това неозначава,че има проблем!!
2-твоята приятелка по това,което е казала не изглежда нито достатъчно компетентна,нито пък добронамерена..
3-порови се тук из сайта има страшно много информация за всичко ,което те интересува..чак когато изчетеш една част от информацията,ще ни е по-лесно да отговаряме на въпроситете,защото в момента би било почти невъзможно,тъй като трябва да изпишем няколко листа :wink:
желая ви успех с изследванията :crossfingers: и скоро да се похвалиш,че си бременна :D
п.п.на теб какви изследвания на кръвта ти пуснаха на 13 ден от цикъла,знаеш ли?
« Последна редакция: Февруари 04, 2008, 19:57:50 pm от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2008, 10:29:34 am »
А при мен мн.странно- през всичките години до сега гърдите започват яко да ме болят по време на овулация....та чак до М. Сега сигурно от двукратния прием на клостилбегит-а въобще не ме болят нито по време на ову,нито ..по никое. Възможно ли е от клостила да е?
*
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2008, 10:38:29 am »
Ох, гърдите започват да болят от повишаването на нивото на прогестерона след О. А това, че твойта приятелка ти казва така категорично че не си бременна след като те болят гърдите, говори, че си няма никакво понятие по въпроса. В месеца когато забременях ме заболяха още на втория-третия ден след О.
И на мен ми е интересно какви кръвни изследвания ще правиш на 13-ти и на 25-ти ден. И какви са тези няколко дни за изчакване на резултатите? При кой лекар ходиш, в кой град? Този лекар не ти ли провери гинекологичния статус преди да ти пусне изследванията? Не се занимавай с квартални гинеколози. Насочи се към специалист.
*
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2008, 11:45:28 am »
Ники29, имам чуството че ходиш при обикновен генеколог а не при специалист по стерилитет.Ако е така, поправи грешката си скоро за да не загубиш още години в лутане. Мене гърдите също ме болят от Овулация до менструация и причина за това явно е прогестерона,в което няма лошо.
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2008, 12:50:50 pm »
Първата стъпка беше съпругът ми да си направи изследване на спермата,но изследването ще е готово едва след 4 дни

Ники, какво е това изследване, което става след 4 дни? Да не е посявка от спермата? Защото ако е така, мъжът ти трябва да си направи спермограма. Това е важното и първо изследване.
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2008, 13:05:53 pm »
Първата стъпка беше съпругът ми да си направи изследване на спермата,но изследването ще е готово едва след 4 дни

Ники, какво е това изследване, което става след 4 дни? Да не е посявка от спермата? Защото ако е така, мъжът ти трябва да си направи спермограма. Това е важното и първо изследване.
Zdr pravixme spermograma na saprugat mi i tq 6te e gotova utre,az sam v italia i tuk ne6tata stavat taka.
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2008, 13:45:19 pm »
Здравей!
Като за начало най-лесния начин за проследяване на овулация е като си вземеш от аптиката тестове!Те са 5 теста за овулация и един за бременност!
При редовен 28 дневен цикъл,започваш да ги правиш от 14 ден от 1 ден на цикъла!
Дано няма проблем!Най важното е да си спокойна и да не мислиш толкова,защото и това влиае на безплодието при много жени!Желая ти успех от все сърце!!! :D