0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спермата?
« -: Януари 14, 2008, 14:09:36 pm »
Искам да попитам за колко време "узрава" сперматозоида за оплождане?  :oops:
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Спермата?
« Отговор #1 -: Януари 14, 2008, 14:15:06 pm »
Само знам, че са необходими над 24 часа, но колко точно не мога да кажа, а и предполагам, че е доста индивидуално.
*
« Отговор #3 -: Януари 14, 2008, 18:43:29 pm »
Нужни са около 64 дни да се формира зрял сперматозоид,едва след този период на формиране и узряване сперматозоидите се отделят в еякулата като свободно движещи се клетки.Така че в еякулата на всеки мъж,сперматозоидите,които се движат са "зрели"ако може така да се каже,или по-точно,имат оплодителна способност.:)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Януари 19, 2008, 07:46:37 am »
Около 3 месеца  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #5 -: Януари 21, 2008, 10:18:33 am »
Около 3 месеца  :)
тогава защо в няколко теми тук в зачатие ,четях че "мели" била потвърдила на сума момичета,че 24 не са достаъчни за да узреят и съответно да се правело секс през ден в повечето дни(а не всеки ден)!от казаното тук:
..Така че в еякулата на всеки мъж,сперматозоидите,които се движат са "зрели"ако може така да се каже,или по-точно,имат оплодителна способност.:)
излиза ,че и по два пъти на ден да се бебеправим,пак са си ок сперматозоидите и са зрели...
СЕГА ВЕЧЕ СЕ ОБЪРКАХ 8O-защо тогава навсякъде четем,че трябвало през ден,а само във фертилните дни(и след "+" тест за О.)по веднъж на ден,но не повече 8O
моля ви-обяснете ми :?,мислех че съм схванала ,но явно не съм :oops:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #6 -: Януари 21, 2008, 16:37:48 pm »
Цитат
Сперматогенеза

Това е сложен процес на постоянно производство на родителски клетки (сперматогони), които образуват изходния материал — първичните сперматоцити. Те притежават пълен комплект от гени, идентични с гените на други клетки в организма. Първичните сперматоцити претърпяват специализирано деление (мейоза), при което се разполовяват, за да се получи цяло поколение от клетки с намалено наполовина количество на гени — сперматиди. Те се развиват, узряват и образуват зрели подвижни сперматозоиди.

• 74 дни са необходими от делението на сперматогона до производството на полуподвижната сперма;
• 20 дни са необходими на спермата да премине шестметровия епидидим, докато добие подвижност;
• най-малко 6 дни е престоят й в семепровода преди еякулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #7 -: Януари 21, 2008, 19:06:04 pm »
Цитат
Сперматогенеза

Това е сложен процес на постоянно производство на родителски клетки (сперматогони), които образуват изходния материал — първичните сперматоцити. Те притежават пълен комплект от гени, идентични с гените на други клетки в организма. Първичните сперматоцити претърпяват специализирано деление (мейоза), при което се разполовяват, за да се получи цяло поколение от клетки с намалено наполовина количество на гени — сперматиди. Те се развиват, узряват и образуват зрели подвижни сперматозоиди.

• 74 дни са необходими от делението на сперматогона до производството на полуподвижната сперма;
• 20 дни са необходими на спермата да премине шестметровия епидидим, докато добие подвижност;
• най-малко 6 дни е престоят й в семепровода преди еякулация.
мерси мini!аз четох в линковете които е дала black_rose,но това,което не ми стана ясно е: може ли в крайна сметка да се прави секс всеки ден или по два пъти на ден и да са си годни сперматозоидите,защото от цялото инфо излиза,че въпреки че се произвеждат непрекъснато(мейозата,престоят им в каналчетата докато узреят и т.н.),не е едно и също да се изхвърлят с еякулата веднъж няколко милиона и след ден примерно пак,както да се изхвърлят тези милиони всеки ден или по-два пъти!!!ако е по-често ще се изразходят по-бързо тези които са в семепровода готови,а за доузряването на следващите ще са необходими пак 6 дни,нали  така...изобщо не смятам предните процеси,щото пък става много сложно,поне за мойта глва :lol:
та въпросът ми може и да се стори малко тъп,ама е: всеки ден може ли да се прави секс и да са узрели сперматозоидите?и няма ли да са по-малко на брой ако е с такава честота бебеправенето?все пак както и за спермограма се изисква няколко дни въздържание(3-5),предполагам,че точно за да са повече зрелите..
от друга страна четох статия(тук в зачатие-http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=13),че при някои мъже(говори се предимно за мъжете с намалени показатели),след повечко  дни (е става въпро за доста дни,де..)въздържание намалява броят на годните сперматозоиди,сякаш от по-дългия престой в семепроводите се "повреждат"-грубо казано..?
остава въпросът -през ден или всеки ден да се правят опити?или колко често в крайна сметка?
п.п. извинявам се ,ако съм досадила на някой,но аз лично немога да си сметна и схвана колко често е най-добре :?
« Последна редакция: Януари 21, 2008, 20:00:24 pm от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #8 -: Януари 21, 2008, 19:20:32 pm »
забременях в месеца, в който имахме най-многобройни сексуални контакти по всяко време на денонощието, последната ни спермограма беше с 5 мил/мл, 39% нормоподвижни и 2% с нормално морфо
това дали ще ти даде отговор
« Отговор #9 -: Януари 21, 2008, 19:56:21 pm »
забременях в месеца, в който имахме най-многобройни сексуални контакти по всяко време на денонощието, последната ни спермограма беше с 5 мил/мл, 39% нормоподвижни и 2% с нормално морфо
това дали ще ти даде отговор

даа  :lol: !значи не е необходимо през ден,това ме интересуваше,щото навсякъде досега и з сайта бях чела,че трябва през ден,а във фертилните дни само всеки ден..та ми стана любопитно!!!мерси много mini,то си е Божа работа..
п.п. при нас засега спермограмата е ок(само по крюгер нямаме-този месец вече и нея ще пуснем),но аз си чета и питам,щото свикнах да се интересувам от всичко свързано със зачеването :oops:,дори да не ни касае пряко!!
хубава вечер  :D и простете за упоритостта ми,ама в мое извинение ще кажа,че като неразбирам нещо(и инфото,което съм намерила си противоречи),нямам мира докато не задоволя любопитството си и не си отговоря на въпросите :oops:
« Последна редакция: Януари 21, 2008, 20:07:36 pm от katia13 »
« Отговор #10 -: Януари 22, 2008, 15:31:41 pm »
katia13 ne se pritesnqvai, to i az taka se oburkah kato teb i zatova pysnah i tazi tema, s nadejdata da namerq verniq otgovor  :oops:
« Отговор #11 -: Януари 30, 2008, 12:03:50 pm »
Здравеите моми4ета,нормално ли е след секс да не исти4а семенната те4ност от влагали6тето,или не свър6ва в мен,а ме послъгва? :ask:

« Отговор #12 -: Януари 30, 2008, 13:13:20 pm »
Здравеите моми4ета,нормално ли е след секс да не исти4а семенната те4ност от влагали6тето,или не свър6ва в мен,а ме послъгва? :ask:

И на мен ми се е случвало. Аз си мисля че зависи от количеството, май  :oops:
Нензма, но си мисля че ако е малко количетсвото и имайки предвид че вдигам краката на стената после ;-) и то си се стича по-наавътре и няма как да излезе после. Или поне излиза много малка част и се смесва със ЦС и немога да я различа.
« Отговор #13 -: Януари 30, 2008, 13:39:31 pm »
при мен пък,почти винаги изтича  :(..каквото и да правя..както и да лежа..възглавници и т.н. ...много рядко да не изтече  :(!даже напоследък взе да ми минава през ума,че изобщо не дотига до матката,а сигурно си остава в шийката и малко след като стана...край!!може това да е една от причините да не забременявам :ask: ,знам ли..!затова другия месец инсе-поне ще знам,че е вътре :lol:,пък дано стане най-накрая :D
успех момичета :D
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #14 -: Януари 30, 2008, 13:40:05 pm »
Аз също лежа доста време с вдигнати крака на стената, но винаги като се изправя и изтича...
« Отговор #15 -: Януари 30, 2008, 17:18:05 pm »
благодаря моми4ета,стискам ви палци за :bfp:

« Отговор #16 -: Февруари 04, 2008, 12:43:56 pm »
момичета едно въпросче.
възможно ли е при подходяща цервикална слуз сперматозоидите да оцелеят и да изчакат овулацията (например 2-3 дни), т.е. да се получи зачеване няколко дни след акта?
спомням си че бях чела нещо по въпроса,ама не мога да го открия  :oops:
благодаря предварително за отговорите.
успех на всички  :D
« Отговор #17 -: Февруари 04, 2008, 13:12:43 pm »
аз съм чела,че оцеляват в подходящата фертилна среда,до 72h!!тъй че според мен отговорът на твоят въпрос е -ДА възможно е  :D!
« Отговор #18 -: Февруари 04, 2008, 13:21:29 pm »
аз съм чела,че оцеляват в подходящата фертилна среда,до 72h!!тъй че според мен отговорът на твоят въпрос е -ДА възможно е  :D!

ох, Кате , душичка си ми ти. винаги ме успокояваш  :balk_21: