0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вече се отчайвам
« -: Февруари 04, 2008, 20:21:48 pm »
Вече найстина се отчайвам.Цяла година напразни опити,цяла година трошене на нерви и всеки месец напразно чакани :bfp: .Започвам да си мисля че никога няма да видя тези така желани две чертичка.Още повече ме измъчва факта че живея в малък град,а съпругат ми е страшно притеснителен.Съгласен е да си направи спермограма,но в града има само обикновени лаборатории,а от вас разбирам,че там са непълни и неточни изследвания.За мене казват че няма причина да не забременея,но може съо да бъркат.Всеки месец си казвам,че няма да се надявам прекалено,но и еди ден закъснение ме кара да откачам.ДАНО ВСИЧКИ ИМАТЕ ПОВЕЧЕ КЪСМЕТ ОТ МЕН.МНОГО :bfp:И скорошни :bori_014: :bori_007: :bori_004: :bori_005: :bori_011: :bori_012:
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Вече се отчайвам
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2008, 20:48:30 pm »
Вече найстина се отчайвам.Цяла година напразни опити,цяла година трошене на нерви и всеки месец напразно чакани :bfp: .Започвам да си мисля че никога няма да видя тези така желани две чертичка.Още повече ме измъчва факта че живея в малък град,а съпругат ми е страшно притеснителен.Съгласен е да си направи спермограма,но в града има само обикновени лаборатории,а от вас разбирам,че там са непълни и неточни изследвания.За мене казват че няма причина да не забременея,но може съо да бъркат.Всеки месец си казвам,че няма да се надявам прекалено,но и еди ден закъснение ме кара да откачам.ДАНО ВСИЧКИ ИМАТЕ ПОВЕЧЕ КЪСМЕТ ОТ МЕН.МНОГО :bfp:И скорошни :bori_014: :bori_007: :bori_004: :bori_005: :bori_011: :bori_012:

Мила lsd не се отчайвай скъпа..всички си имаме някакви проблеми и затова сме в този сайт в крайна сметка..:) но по принцип мъжете винаги са си притеснителни за тези неща..и моят мъж когато трябваше да си прави тест беше така(няма проблеми слава богу) .все пак е задължително първо теста на съпруга ти и след това ако при него няма проблеми да ги търсиш при теб..(дано няма такива проблеми)! мила спокойно и успех от мен!!!
*
« Отговор #2 -: Февруари 04, 2008, 20:50:55 pm »
Мила  saraapl ,дори спермограма в обикновенна лаборатория може да покаже има ли проблем при него,поне на пръв поглед.
*
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2008, 20:54:30 pm »
Здравей,lsd.Няма място за отчаяние - ние вече 3 години се мъчим,да не говорим,че има момичета и с по-дълги години ходене по мъките.Но да сме се отчаяли - не,разбира се! Надежда винаги има,така че моля те не бързай да се отчайваш.
Иначе при теб нещата как са - виждам казват ти,че няма причина да не забременееш - предполагам това значи,че си си правила всички по-основни изследвания,за да е извода такъв? Разкажи малко повече,и не се притеснявай да питаш - тук сме за това,да се подкрепяме :)

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2008, 20:56:54 pm »
 Няма място за отчаяние мило момиче! Попаднала си на точното място! Тук има толкова борбени момичета които бързичко ще те вдигнат на крака :D   Намери си добър лекар /тук ще видиш много отзиви/ и смело давайте напред! Желая ви бързо ориентиране и още по-бързо разрешаване на проблема :babyflips:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2008, 22:52:39 pm »
   "Вече се отчайвам"-наистина звучи отчайващо.Ами щом започвате да се изнервяте вече след една година опити само,мога да ти кажа,че за успокоение не е лошо да си пуснете някои от основните изследвания.Спермограмата е задължителна на първо време.Горе главата!Фактът,че си намерила правилният сайт е голяма крачка напред към вашето детенце!Успех! :goodluck:
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2008, 23:22:52 pm »
lsd,не се предавай ,борбата тепърва започва.Тук ще намериш много полезно инфо и подкрепа.Успех мила.
*
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2008, 09:30:57 am »
Благодаря на всички за милите думи.Наистина се възхищавам на вашата упоритост и самообладание.Питате ме какви изследвания са ми правили.Май никакви.Поне това което четох из форума не ми е правено.Преди около година проведох лечение с дуфастон,но за регулиране на цикъла.Тогава док ми каза,че няма причина да не стане,но незнам как разбра,защощо ме гледа само на видеозон.След 6-7месеца ходих пак но при друг доки(моя беше напуснал страната)и той ей така ми каза че няма причина да не стане.Но това което четох тук никой не ми го е споменавал.Сигурно ви изглеждам много невежа,за което се извинявам,но дали мога да отида и да искам да ми направят тезе и тези езледвания.
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2008, 09:36:18 am »
Мила,щом от доста време правите опити,трябва да посетиш клиника по стерилитет и там вече доки си знае работата,ще ти каже какви изследвания да правиш.Успех.
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2008, 09:48:15 am »
 Точно така! Първата ти задача е да намериш гинеколог, който се занимава със стерилитет. Ако си от малък град и няма такъв се поразтърси из форума за лекар в близките големи градове. Има адреси и телефони - обади си запиши час. Лекаря ще ти каже какви изследвания трябва да направите и кога да ги направите.Както вече си прочела, основното при мъжа е спермограмата, а при жената са хормоните, изследването за хламидии и цветна снимка за проходимост на тръбите. Не те съветвам да стреляш на посоки с изследванията без да те енасочил лекар защото е пълна загуба на време :( И не се притеснявай да питаш за всичко, което те притеснява. Успех!

« Отговор #10 -: Февруари 05, 2008, 14:23:47 pm »
Миличка, искам и аз да ти дам кураж. Не се отчайвай, това е много важно! Чети и се информирай, така хем ще се успокоиш (поне донякъде), хем като отидеш при доктора ще си по-подготвена да зададеш своите въпроси. Наистина потърси друг лекар, специалист по стерилитет. Дано намериш подходящия възможно най-скоро! Пожелавам ти повече вяра и сили и скорошна бременност! :bori_003:
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2008, 20:18:55 pm »
lsd, послушай момичетата тук и няма да сгрешиш! В този сайт сме, защото всяка от нас има някакъв проблем и съответно от подкрепа! За твое успокоение, а и за да бъдеш и ти ангажирана, започни с елементарното - тестове за овулация и мерене на базална температура. Като се научиш да разпознаваш сигналите на тялото си, ще ти бъде много по-лесно в подходящите за зачеване дни да атакуваш милия! Знам, че ще ти се наложи да правиш един вид секс по график, но е в името на бъдещото бебе!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2008, 20:31:28 pm »
Преди около година проведох лечение с дуфастон,но за регулиране на цикъла.Тогава док ми каза,че няма причина да не стане,но незнам как разбра,защощо ме гледа само на видеозон.След 6-7месеца ходих пак но при друг доки(моя беше напуснал страната)и той ей така ми каза че няма причина да не стане.
Много ми е интересно как на базата само на обикновен преглед ще ти кажат,че няма причина да не стане...то да не е да ти хвърлят един боб,егати 8O  Но не се притеснявай,това няма значение сега - по-важното е,че вече си поела правилния път - тоест започнала си да се интересуваш по въпроса за необходимите изследвания,а тук със сигурност ще намериш много инфо както за тях,така и за най-добрите специалисти в областта на стерилитета.Ако имаш въпроси - питай - тук никой няма да ти откаже помощ. Успех!

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2008, 08:21:36 am »
Мила, на този етап няма реални основания за притеснение. Нали знаеш, че се дава една година толеранс в опитите за забременяване? Значи, че все още изобщо, ама изобщо не трябва и да си помисляш, че може да си позволиш да се отчайваш. Ами, ако се окаже, че се получи - сама ще се смееш на притесненията си...Ами ако, не дай Боже се окаже, че има сериозен проблем? Тогава какво ще правиш??? Давай го малко по-спокойно, не се взимай толкова насериозно. Е, може да кажеш: лесно ти е на тебе да ме успокояваш. Хич не ми е лесно, мила - на 37 години съм и това ми е първото бебе, след първата бременност в живота ми, след не помня и аз вече с точност колко години неустановена причина за стерилитет.
Правилно са ти казали вече, че и една обикновена спермограма ще покаже, ако има проблем. Разширената се преви за уточнването му, ако има такъв.
Малко е несериозно да се говори, че всичко е в нормата, от обикновен гинеколог, защото ако си правила хормонални изследвания и те са добри има още неща, които да се изследват.
Нищо не пречи да си запишете час в някоя специализирана клиника, за да разберете как стоят нещата при двамата със съпруга ви. И дори да се окаже, че има проблем, вместо да се вторачваш прекалено в чувствата си, се опитай да подходиш по-дейно, ще мислиш за целта и постигането й, а не толкова за състоянието ви за момента.
Истина е, че мъжете са къде-къде по-лабилни от нас. Истина е и че всеки месец идва часът на истината, който за почти всички жени от тук е твърде болезнен. Обаче! Вместо да трепериш над теста за бременност, започни да купуваш тестове за овулация. Следи се 6 месеца, успоредно с това мери и базалната температура, ползвай овулационния календар, не бъди пасивна, бъди позитивна!

Приеми бебеправенето като правене на любов и предизвикателство, а не като повод за отчайване, лотария - ще има ли две черти или няма да има. И ако си с редовен цикъл, едва след повече от 3 дена закъснение купи тест за бременност. Ако ти дойде се опитай да го приемаш по-философски. Трябва да си пазиш силите и нервите в случай, че се окаже, че възникне проблем. Разбираш ли???...Както вече казах - още ви е твърде рано, пък и не се знае има ли повод или не.
И успех!