0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

една

Въпрос за миомен възел
« -: Януари 31, 2008, 15:53:01 pm »
Преди 4-5 месеца когато ходих на преглед при доктора ми на обикновен преглед той не откри нищо обезпокоително или да изказа съмнение за миомен възел.Сега след няколко месеца ми установи,че имам такъв на задната стена на матката с размер 1.64см.Някъде четох,че все още не е доказано,но има връзка образуването на миомен възел с приемането на прогестеронови препарати.Възможно ли е да се е появил от препарата и дали има вероятност след нормализиране да изчезне.
*

f4eli4kata

• *
  • 24
  • Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете
Re: Въпрос за миомен възел
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2008, 20:43:11 pm »
Здравей,една,
Аз имам киста на яйчника и 3 месеца пих Дуфастон,който е прогестеронов препарат.
Вместо да се махне обаче кистата,се появиха 3 миомни възела.Едната от лекарките,с които съм се съветвала,ми обясни образуването им именно от приема на Дуфастона.
Не съм наясно с нещата,но смятам,че зависимост има.
Дано да се включат и други момичета,който да са по-осведомени.
Скоро ще правя лапароскопия,с която да махна и кистата и тези миомни възли.

*
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2008, 18:32:01 pm »
Такааа, момичета аз съм с кисти всеки месец и отделно си имам миома 32 на 34 мм.. На въпроса дали има връзка с хормоните образуването на миома - ами има, разбира се, но миомата се уголемява от естрогенови и комбинирани естроген-прогестеронови препарати и затова те са протовопоказни при наличие на миома. Относно прогестрона - той я подтиска да нараства. Аз съм на прогестеронов препарат Оргаметрил заради кистите и като го пия не задържам фоликули и нямам кисти. Сега обаче, на последния преглед ми направи впечатление, че миомата ми се е увеличила малко. Питах лекаря каква е причината -  ами това, че скоро ще ми идва, от самия цикъл, вероятно се е уголемила от хормоналните нива.
Една, миомата веднъж като се е появила, няма вероятност сама да изчезне за съжаление, единственият начин е оперативният. Но сега ще ти напиша едно малко успокоение - твоята миома се намира на задната стена на матката, което е по-добрия вариант и вероятно няма да ти попречи при едно евентуално забременяване, другото ти предимство е че е малка. Но разбирам, че те притеснява съществуването й, както е и при мен.
Аз също съм пила дълго време Дуфастон - миомата не беше мръднала тогава си беше 24мм.. За мен Дуфастона е добро лекарство, щом могат да го пият забременели жени в началото на бременността, значи не е толкова противопоказен и опасен.
« Последна редакция: Февруари 03, 2008, 18:42:18 pm от mery I »
*
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2008, 20:44:13 pm »
http://koog-vma.com/statii-32.htm

тук има полезна информация за миома.
« Последна редакция: Февруари 03, 2008, 20:46:44 pm от mery I »