0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
опит за забременяване
« -: Януари 27, 2008, 01:34:33 am »
Здравейте на всички  !
Съвсем нова съм във форума  и имам едно питане : С приятелят ми сме решили да имаме дете (той не живее с мен, поне за сега) и се виждаме в месеца един път. Явно миналия месец не съм изчислила правилно овулацията си и не се получи. 
Първият ден от последния ми цикъл е 25.01.08 г.При цикъл 28-29 дни би трябвало да 
на 08 или 09.02 да имам овулация. Трябва ли по-рано да се започнат с опите, да кажем от 06,02,2008 г. ? Едва сега започвам да вземма фолиева киселина (бъл.производство), но ми казват, че имало немско производство- при това по-добро. Вярно ли е това ?
Предварително благодаря  :D !

*
Re: опит за забременяване
« Отговор #1 -: Януари 27, 2008, 09:16:25 am »
Понякога овулацията не е на една и съща дата, хубаво е да си вземеш тест за овулация - на опаковката е описано при каква продължителност на цикъла, от кой ден започват да се правят тестовете. Теста показва кога ще бъде овулацията, т.е. след положителен тест за овулация - овулацията настъпва в следващите 24-36 часа.
*
« Отговор #2 -: Януари 27, 2008, 10:37:08 am »
tani77, ти е обяснила zа овулацията. Аz да кажа zа фолиевата киселина. От много четене иz интернет и форуми съм стигнала до иzвода, че е хубаво да е на блистери. Най малко 0,4, но и 2мг да е няма да ти навреди. ИzлиШъкът се иzхвърля с урината, а не се натрупва в органиzма. Освен това аz съм в Германия и тук НЯМА само фол. кис. Тя е винаги в комбинация с витамин б12 и б6. Пак от четене тук и там и от питане в аптеката zнам, че zа усвояването на по големи количества фолиева са необходими и по големи количетсва витамин Б12 и Б6. Успех.
*
« Отговор #3 -: Януари 27, 2008, 11:43:01 am »
към tani77 - Много ти благодаря ! Дали би ми препоръчала някъкъв тест за овулация ?
*
« Отговор #4 -: Януари 27, 2008, 16:35:53 pm »
Въпрос на гледна точка е разгледай тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21630.0  - дано се спреш на някой от коментираните тестове. Иначе най-масовия е Клеър Уво, но има доста противоречиви мнения за него. Късмет и скоро да ни зарадваш с  :bfp: