0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rastam

нередовен цикъл
« -: Юни 07, 2006, 11:14:23 am »
Здравейте,незнам дали съм за този форум, но много съм уплашена и искам преди да ида на лекар да питам дали някой от вас може да сподели дали е имал подобен проблем.Идва ми по рано от датата-7-10 дена вече за трети път ми се случва, и направо съм се побъркала от притеснение, не мога никъде да прочета за този вид проблем, някой от вас дали е имал подобни симптоми, моля ви ако някой знае нещо HELP! :cry:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: нередовен цикъл
« Отговор #1 -: Юни 07, 2006, 11:21:56 am »
Цитат на: rastam
Здравейте,незнам дали съм за този форум, но много съм уплашена и искам преди да ида на лекар да питам дали някой от вас може да сподели дали е имал подобен проблем.Идва ми по рано от датата-7-10 дена вече за трети път ми се случва, и направо съм се побъркала от притеснение, не мога никъде да прочета за този вид проблем, някой от вас дали е имал подобни симптоми, моля ви ако някой знае нещо HELP! :cry:

Здравей това което мога да те посъветвам е да отидеш при свестен лекар на когото имаш доверие!!!! Нека той се заеме с решаването на проблема!!! Моето мнение че има проблеми с хормоните. Какви точно проблеми може да се каже след изследвания. А за страха и притесненията ти ,гарантирам ти че няма да минат докато не разбереш причината за този нередовен цикъл. Успех ти желая!!!! И пусни хормоните. Има доста писано по теми кога какви хормони се изследват поразгледай и прочети из форума!!!  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
нередовен цикъл
« Отговор #2 -: Юни 07, 2006, 11:23:04 am »
разстроен цикъл е един от признаците на проблем с щитовидната жлеза. освен гинеколог посети и ендокринолог. особено преди да почнеш да пиеш хормони (противозачатъчни) уж за регулиране. ако имаш проблеми с жлезата противозачатъчните влошават положението.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

rastam

нередовен цикъл
« Отговор #3 -: Юни 07, 2006, 12:10:19 pm »
а дали и проблема с щитовидната жлеза влияе на отделителната система, непрекъснато ми се ходи до тоалетна, но нямам болки или проблеми при уринирането :?
 добър ендокринолог бихте ли ми препоръчали :oops:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
нередовен цикъл
« Отговор #4 -: Юни 07, 2006, 12:20:18 pm »
д-р тодорова от мд. в адресите има нейни координати
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Anonymous

нередовен цикъл
« Отговор #5 -: Юни 08, 2006, 07:19:23 am »
Преди готини и на мен почна да ми идва на 10-15дена .....имах и косопад...... .При мен се оказа хормонален дисбаланс...назначиха ми Диане което трябваше да пия 12 месеца !Още на 2-3 месец всичко се оправи!!!!
Мисля също като момичета че трябва да си направиш хормонални изследвания!!!!!!!Успех мила и пиши как са нещата! :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
нередовен цикъл
« Отговор #6 -: Юни 08, 2006, 07:32:09 am »
Гост бях аз!Забравих да се логна! :lol:
*

rastam

нередовен цикъл
« Отговор #7 -: Юни 08, 2006, 10:52:19 am »
благодаря за инфото на всички, ще ходя при  д-р Росица Шигарминова,препоръчаха ми я като добър ендокринолог,някой има ли отзиви за ВИТА(мисля там да се пробвам) :?:
*

Anonymous

нередовен цикъл
« Отговор #8 -: Юни 08, 2006, 11:07:06 am »
абе внимавай с вита,
я си иди в ендокринологична болница, а не в частна, която дори не е специализирана в областта. Аз още веднъж се убедих, че трябва да се ходи в държавни болници, защото съществува по-голяма база пък, има повече специалисти и когато някой незнае нещо може да се консултира. Ако искаш там плати 20лв на доктора и виж какво е вниманието след това. А за вита там ми заразиха ръката. След операция дори ръкавици не си сложиха, а за гинеколожката им илиана, само първото име си спомням тя е добра, но като гинеколог не като специалист, който е нужен за нашите проблеми. Това е моят съвет. Плюс това си измислят доста излишни неща за да ходиш нон стоп и да плащаш. Реши сама :idea:
*

Anonymous

нередовен цикъл
« Отговор #9 -: Юни 08, 2006, 11:07:52 am »
аз бях marianasiko
*

rastam

нередовен цикъл
« Отговор #10 -: Юни 08, 2006, 13:31:39 pm »
дали е по-добре първо да се консултирам с ендокринолог и евентуално след това да отида и на гинеколог, какво ще ме посъветвате :oops:  :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
нередовен цикъл
« Отговор #11 -: Юни 08, 2006, 15:48:06 pm »
Цитат на: rastam
дали е по-добре първо да се консултирам с ендокринолог и евентуално след това да отида и на гинеколог, какво ще ме посъветвате :oops:  :?

Няма значение. Просто отиди и на двете места.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

rastam

нередовен цикъл
« Отговор #12 -: Юни 14, 2006, 14:34:05 pm »
назначиха ми изследване на TSH, пролактин и тестостерон да изследвам, даже при стискането на гърдите ми изтече малко секрет, малко се стресирах, кажете ми в коя лаборатория да си направя хромоните - колебая се между кандиларов и цибалаб, коя ще препоръчате като по - добра, благодаря ви предварително за помощта :oops:  :?
*
нередовен цикъл
« Отговор #13 -: Юни 14, 2006, 16:01:41 pm »
С две ръце- в Цибалаб. Имат пакетни цени за групи хормони и излизат около 12 лв/бр. В Кандиларов плащах почти двойно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rastam

нередовен цикъл
« Отговор #14 -: Юни 14, 2006, 16:14:31 pm »
мерси :oops: , и аз за цибалаб бях по склонна
*

rastam

нередовен цикъл
« Отговор #15 -: Юни 17, 2006, 19:02:42 pm »
TSH 1.22
 mU/l 0.31 - 5.00

Prolactin 654.62
 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

Testosteron 2.33
 nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

момичета това са ми резултатите, имам ли основание да се притеснявам, и какво означава PH на урината 7? :( благодаря ви!