Здравейте, зачетох се, защото декември след преглед с вагинален утразвук ми казаха, че имам полип на матката. След това лекарката каза, че трябва да направим цветна снимка, за походимост на тръбите (от 5 години правим опити за 2 дете), като веднъж каза, че първо трябва да се махне полипа, после че 1ва е цветната снимка. Направиха ми цитонамазка и микробиология, казаха да слагам полижинакс и януари след като ми свърши М. да отида отново, за да продължим. На 21 Януари ми направиха цветна снимка, като резултата е, че дясната тръба е запушена, а лявата съвем слабо се виждала. Попитах за полипа, отговора беше, че за него ще мислим следващия месец. Сега да пия ципрофлоксацин 5 дни и след това да се обадя на лекарката. Относно следващите стъпки които трябва да се предприемат казаха, че следва инсеминация и/или лапароскопия.
Но сега като се зачетох с тази тема, се притесних, защото според вас първо трябва да се махне полипа и после е снимката. Освен това, поне до колкото съм чела, не може да се прави избор между лапароскопия и инсеминация, а първо е редно да се направи лапароскопия и после евентуално инсеминация. Ще се радвам да чуя вашите мнения, защото поне за момента усещането ми е, че май трябва да се насоча към друг лекар.