0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
кафяво зацапване
« -: Декември 30, 2007, 18:25:12 pm »
Здравейте на всички.Имам един въпрос на който ще се радвам ако ми отговорят повече хора :).нямам редовен цикъл и на 25.12 след 3 месеца "на сухо" ми дойде.."Дойде" е твърде силна дума защото беше нещо като кафяво зацапване но все пак продължи 5 дни.аз си го броих за цикъл защото говорих с доктор ,а и някои от момичетата ми казах че все пак продължи ли толкова значи е цикъл но не толкова обилен.Искам да знам случва ли се така някой път-да няма достатъчно кръв за изхвърляне.Само да вметна че при предния ми цикъл имах 2 фоликула..единия се спука но тъй като имам проблем с хормоните не ми дойде МЦ толкова време..и има ли някаква опастност отново този месец да е ановулаторен?Благодаря Ви за помощта...:)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: кафяво зацапване
« Отговор #1 -: Декември 30, 2007, 18:35:35 pm »
Здрасти, мила. Аз имам редовен цикъл 28-30 дни с доказано ову.Но и при мен последните 3 цикъла бяха много слаби, но доки каза, че няма проблеми.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #2 -: Декември 30, 2007, 18:43:58 pm »
Здрасти, мила. Аз имам редовен цикъл 28-30 дни с доказано ову.Но и при мен последните 3 цикъла бяха много слаби, но доки каза, че няма проблеми.

И на мен така ми каза доки ....ама нали знаеш как е.Винаги си имаме едно на ум..Мерси мила Натали че ме успокояваш.Хубавото е че нямам ПКЯ след предния цикъл който беше с много проблеми..И пак ми каза доктора че няма проблем но трябва спокойствие.
« Отговор #3 -: Декември 30, 2007, 20:23:39 pm »
И аз от няколко месеца сьм горе-доло така но при мен е от противозачатачните които пиех,ако и ти си пила някакви хормони
http:
*

saraapl

• 2009
« Отговор #4 -: Декември 31, 2007, 19:40:37 pm »
И аз от няколко месеца сьм горе-доло така но при мен е от противозачатачните които пиех,ако и ти си пила някакви хормони

По принцип пих преди около 3 месеца...все пак може и да е още от тах да зависи-т.е. да се чистя..какво мислите за това?
« Отговор #5 -: Януари 16, 2008, 13:18:05 pm »
Здравейте, аз пък съвсем нова тук и имам голямо притеснение...
Декември месец има МЦ, но след това стана беля, която на този етап е нежелана и пих Ескапел. Този месец от 09.01 и днес все още имам странно зацапване м/у кафяво и розово и то по3-4 капки на ден. Може ли да е МЦ (никакви симптоми за него не получих на 09), или е заради хапчето, или лекарят ще ми каже... :( :( :(. Някоя дама да ме успокои
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 13:23:57 pm от Madleine »
*
« Отговор #6 -: Януари 16, 2008, 18:18:11 pm »
При прием на тези хапчета може да има междуменструални кръвотечения.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #7 -: Януари 16, 2008, 21:09:23 pm »
При прием на тези хапчета може да има междуменструални кръвотечения.

Миме ще започвам лечение с дуфастон..Какво милсиш за него :)
*
« Отговор #8 -: Януари 16, 2008, 21:32:13 pm »
Ти беше с нередовен цикъл нали?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #9 -: Януари 17, 2008, 08:36:25 am »
абсолютно нередовен...ама ми изписаха дуфастон...е?  :oops:
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #10 -: Януари 17, 2008, 08:45:19 am »
Моят пък от 5 дена стана на 4 дни, ама по-обилен :ask: Нямам болки, просто си идва. Дали е признак на проблем или е нормално. Не пия хапчета, освен фолиева киселина и аспирин.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #11 -: Януари 17, 2008, 16:25:14 pm »
Аз съм със супер редовен цикъл, по отношение на датата. Понякога имам по-силно кръвотечение, някога по-слабо, също и дори не 5, а 3 макс 4 дни само зацапване и съвсем слабо течение.
« Отговор #12 -: Януари 17, 2008, 18:01:06 pm »

Дуфастона ще ти нормализира цикъла. На каква схема ти го изписаха? Ако целта не е бебе дуфастона го изписват от 14 или 16 ден за десет дни. Но ако правите бебе трябва да се взема дуфастона след доказана овулация, защото иначе подтиска овулацията. Но е хубаво като пиеш дуфастона и ти дойде МЦ, между 3 и 5 ден да си пуснеш малко изследвания на женските хормони и при консултация с лекаря ти да решите как да действате.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #13 -: Януари 17, 2008, 20:59:24 pm »

Дуфастона ще ти нормализира цикъла. На каква схема ти го изписаха? Ако целта не е бебе дуфастона го изписват от 14 или 16 ден за десет дни. Но ако правите бебе трябва да се взема дуфастона след доказана овулация, защото иначе подтиска овулацията. Но е хубаво като пиеш дуфастона и ти дойде МЦ, между 3 и 5 ден да си пуснеш малко изследвания на женските хормони и при консултация с лекаря ти да решите как да действате.

а ако целта е бебе????Докито ми каза че няма проблем за опитите и е вероятно да забременея защото ми изписа една странна сфема...първият месец 5 дена по 3 хапчета ..вторият месец 5 дена по 2 хапчета и третият месец 5 дена по 2 хапчета...и това естествено с цел да се стимулира О.И сега ти ми казваш че не трябва да го пия защото няма да стане бебето и дефакто мога да го пия ако не искам бебе????супоер зле съм сега и не знам какво да правя... :balk_145:
*
« Отговор #14 -: Януари 17, 2008, 21:39:24 pm »
От кой ден ще започнеш да го пиеш?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #15 -: Януари 17, 2008, 21:52:14 pm »

започвам сега на 20.01 до 25.01.и на 30.01 живот и здраве да си ми дойде лелката...защото предния ми цикъл беше на 25.12 и за да е сигурен докито че пак ще има цикъл ми каза на тази дата да ги започна.какво мислиш миме???много се притесних след като едно от момичетата ми каза че не мога да забременея с дуфастон!!!и ако е така какво правя тогава???
*
« Отговор #16 -: Януари 17, 2008, 21:59:36 pm »
Щом се пият във втората половина на цикъла-след овулацията няма проблеми за бебе.
Вторите от кога ще ги пиеш.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #17 -: Януари 17, 2008, 22:44:09 pm »
Щом се пият във втората половина на цикъла-след овулацията няма проблеми за бебе.
Вторите от кога ще ги пиеш.

ами втория месец пак броя около 30 дена и започвам отново...така ми каза докито...и какво е втора фаза?а ако не е доказана О.?
« Отговор #18 -: Януари 18, 2008, 08:40:31 am »

много се притесних след като едно от момичетата ми каза че не мога да забременея с дуфастон!!!и ако е така какво правя тогава???

Не съм казала, че не можеш да забременееш с дуфастон, а че се пие след доказана О иначе я подтиска. Това можеш да го видиш с търсачката из форума какво пишат другите момичета. Аз също пия прогестерон (Утрогестан), НО СЛЕД ДОКАЗАНА ОВУЛАЦИЯ. Прогестерона помага за задържане на евентуалния плос ако има бременност, а ако не помага за излющването на лигавицата. Така че може да се забременее но като се пие след О. Дуфастона НЕ СТИМУЛИРА овулация! Прочети в листовката за какво е. Там пише за нормализиране на цикъла. Потърси повече инфо тук във форума.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #19 -: Януари 18, 2008, 21:29:15 pm »
На мен доктор ми го изписа за нормализиране на цикъла и на О.каза ми да го пия 3 месеца и след това да спра да си почине организма...и каза че според него това ще помогне на цикъла поради липса на прогестерон и съответно е възможно да се помогне и на О.предния ми цикъл имаше о..но твърде късна защото цикъла ми е всеки път различен...аз не съм казала че според мен ще пия два месеца и айде ще забременея но все пак ...не знам тогава защо ходим на лекар????