0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте!преди месец родих мъртъв плод  осемнадесета гестационна седмица.досега нямам възстановен редовен цикъл,а в същото време имам и кардиологичен проблем,за който лекарите подозират,че се провокира от дисбаланс на половите ми хормони-щитовидните са в нормата.смятам да си направя пълни изследвания на хормоните,но трябва да се нормализира цикълът ми.въпросът ми е-може ли междувременно да се вземат някакви мерки,защото пристъпите ми от тахикардия/надкамерна/зачестиха?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
хормонален дисбаланс след мъртво раждане
« Отговор #1 -: Декември 08, 2005, 18:48:52 pm »
Въпросът ти е доста сложен, консултирай се с лекари.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: хормонален дисбаланс след мъртво раждане
« Отговор #2 -: Декември 08, 2005, 19:26:52 pm »
0000000
« Отговор #3 -: Декември 09, 2005, 17:21:08 pm »
Аз също получих сърдечни проблеми вследсвие на хормонален дисбаланс и струма втора степен и след лечение ''Оргаметрил''вече имам трайно увреждане на сърцето.Отиди на ендокринолог задължително и настоявай за ехограф на счетовидната жлеза.
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
« Отговор #4 -: Декември 12, 2005, 15:37:43 pm »
здравейте!по повод на хормоналната терапия,която съм приемала,предисторията ми е дълга-преди осем години ми отстраниха яйчник по повод ендометриална киста,след което съм приемала:Оргаметрил,Кломифен и Прогестерон  поради стерилитет.Цялото ми лечение продължи близо четири години и за щастие завърши с бременност и раждане на здраво дете.Синът ми е вече на пет години,през което време нямах проблеми с цикъла,но съм ходила само веднъж на профилактичен гинекологичен преглед.През втората си бременност,която завърши с мъртво раждане нямах пристъпи от тахикардия-имах един непосредствено преди и един малко след завършването на бременността.И при двата пристъпа ми сложиха холтер/апарат ,който регистрира 24 часа сърдечната честота/.Вече има известна яснота относно диагнозата ми-това е често срещано проводно нарушение-ЛГЛ-синдром,но се проявява само в 1 процент от хората,които го имат.Кардиолозите са на мнение,че именно дисбаланса на половите хормони провокира пристъпите ми.Що се отнася до щитовидната ми жлеза-двукратното изследване на хормоните ми е в норма,а също и ехографски-жлезата е нормална.Освен това имам винаги тежък предменструален синдром,който се повлия единствено в периодите,когато си инжектирах Прогестерон.Това ме навежда на мисълта,че именно нивото ми на прогестерон не е в нормата,а превалирането му през бременността е било причина да нямам оплаквания.След като прочетохте цялата ми анамнеза,пак ви моля за мнение.
*
« Отговор #5 -: Декември 12, 2005, 20:17:50 pm »
Мъжа ми има подобен проблем, нищо че още няма 30. Той пие бета-блокер, по-специално Конкор 5 мг, по 1/2 таблетка сутрин. Те му вкарват сърдечния ритъм в норма. Попитай лекаря си дали не са подходящи и за теб.

« Отговор #6 -: Декември 14, 2005, 10:26:03 am »
здравей,Габи!Благодаря за мнението!А на съпруга ти споменавано ли е от страна на кардиолозите нещо за електро-физиологично изследване?