Д-Р Бърди,и аз искам да ви помоля за една консултация.Откакто синът ми миналата година започна да посещава ДГ,започнаха постоянни хреми,които нашата педиатърка третираше като нормално градинско явление,предписваше ни противоалергични,които намаляваха секрецията,но не я премахваха-секретът просто не изтичаше,а си седеше назад в носоглътката.След няколко месеца изкарани в това състояние забелязах,че при при обостряне на хремата слухът му намалява и го заведох на УНГ.Той беше категоричено за премахване на третата сливица и макарички в ушите,поради много лоша тимпанометрия,но ако не се повлияе от лечението.Лечението не само не помогна,но след няколко дни вече бяхме с остър отит.Заведохме го на спешен кабинет,където изписаха цефзил-10дни и макситрол 10дни и още на втория ден детето беше без секрети и слухът му се нормализира.Тимпанометрията също отчете подобрение,но докторът е за отстраняване на сливицата.До сега е минал 1 месец от лечението и детето няма проблеми-назофарингиалния секрет е чист,няма секрети,не хърка,не диша с отворена уста(от също толкова време сме го спряли от ДГ).Въпросът ми е дали наистина се налага операция при така описаното състояние,или сме си влачили прекалено дълго нелекувана ифекция,която антибиотикът ликвидира?И какви са според вас критериите за отсраняването на трета сливица? Предварително ви благодаря!