Здравейте отново,
Ще споделя още няколко преживявания от клиниката.
Мъжът ми премина спермограмата - излезе нормална, а той ,както сам сподели, имал чувството, че когато излиза от клиниката всички само него гледали и знаели от коя стаичка излиза . Това разбира се го каза с голяма доза самоирония
Хормоналните изследвания - също са в граници, но с гранично висока стойност на FSH хормон. Лекарката ми обясни, че това ( разликата в нивата на двата хормона) би могло да е признак за намаляващ яйчников резерв.Аз съм на 33 (34 навършвам скоро) и не очаквам и друго да ме сполети, но въпреки това тази вест ме притесни.
Направих и тест за хламиди - както ме посъветва Титката тук ( благодаря за което), отрицателен, а лекарката наистина въпреки, че не беше го назначила се зарадва като видя, че е направен.
Хидротубация - аз се бях доста притеснила и стегнала вследствие на което си усложних сама прегледа - направих спазъм, но въпреки това завършихме изследването - засега няма данни за запушени тръби. Лекарката се отнесе с разбиране към проблема със спазъма, както и сестрата, която и асистираше,изчакаха ме да се успокоя, за което съм им много благодарна, дори сестрата ми разтри ръцете, тъй като бяха изтръпнали и схванати. При тази натовареност в клиниката можеха просто да прекъснат изследването и да назначат друг час.
Следва редовна фоликуметрия и проследяване на овулацията...