0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ve4e ne znam koi pat da hvana
« -: Януари 11, 2008, 21:38:00 pm »
moqta odiseq zapo4na predi 5 godini okaza 4e sam s polikistozni qi4nici i mi izpisaha pritiviza4ata4ni poneje mi be6e rano za bebe.Pih gi okolo 4 godini s malki prekasvaniq dokato ne re6ih 4e mi e vreme.ot togava mina godina i polovina prez koqto minah prez kup fulikulmetrii pavo qicekletkata be6e mnogo malka  posle golqma posle imah problem pukaneto na fulikula prez cqloto tova vreme pih klostilbegit kato go sprqh oba4e cikala mi pak se razbuta.Minaloto lqto mi praviha laparoskopiq,okaza se 4e nqmam problem s tabite,po skoro s kilogramite koito ka4ih sled kato sprqh protivoza4ata4nite .Doktora mi izpisa pak klostilbegit i siofor ot koito mai nqma koi znae kakav efekt.Sled vsqka menstruaciq stava po lo6o i po lo6o ve4e si mislq 4e mnogo zakasnqh i nqma da stanq mama.tova napravo me sasipva ujasno e.... 
« Последна редакция: Януари 11, 2008, 21:39:56 pm от pepilotka »
*
Re: ve4e ne znam koi pat da hvana
« Отговор #1 -: Януари 11, 2008, 22:13:59 pm »
Пусни търсачката тука за Клостилбегит.Мисля че не се препоръчва приемането му повече от няколко месеца.
*
« Отговор #2 -: Януари 12, 2008, 02:21:04 am »
Сигурна съм,че по-вечето момичета тука биха ти предложили да смениш доктора незабавно.Никога не се отчайвай,че някой ден ще станеш мама.
*
« Отговор #3 -: Януари 12, 2008, 10:42:41 am »
Здравей! Клостилбегит се пие не повече от шест пъти в живота!!! Назначава се след проверка за проходимостта на тръбите! Доколкото успях да схвана от това, което си написала, имаш направена лапароскопия, но доста след като си пила клостилбегита. Чист късмет си е, че са ти проходими тръбите. В противен случай е престъпно да се изписва клостилбегит. Моят съвет е да посетиш лекар в специализирана клиника по стерилитет. В зависимост от това от къде си, можеш да се насочиш към София, Пловдив, Плевен или Пловдив. Желая ти успех!
П.П. И пиши на кирилица, моля те!

« Отговор #4 -: Януари 12, 2008, 16:05:59 pm »
А как е положението при мъжката половина?
« Отговор #5 -: Януари 12, 2008, 16:18:37 pm »
Ох,мила не си единствена,само не се отчайвай,продължавай да се бориш със проблема.При мен 1*1клостил доведе до хиперстимулация и го спряхме.И аз се чудя на къде,но желанието ми да имам бебе вече 4г.не е угаснало,напротив все по силно мечтая за това бебе.Така че само напред.успех
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #6 -: Януари 14, 2008, 12:33:01 pm »
Хей пепилотка, я горе главата!
Естествено, че ще станеш мама. Всички ще станем.Само трябва търпение. Я прочети коледното чудо което се е случило на Бижу-то....Нямало да стане...Да бе да! Аз също се бях отказала. Ама ей така за спорта, сега в края на месеца почвам наново. И този път доки каза че въпреки всичко и въпреки всички ще ми даде клостил, защото въобще не реаргирах на менопура.Така, че единственото което мога да ти кажа е "Никога не казвай никога - няма невъзможни неща!!!!"

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #7 -: Януари 14, 2008, 14:04:25 pm »
Здравей, pepilotka!
Недей да се отчайваш така. Няма смисъл - само можеш да си навредиш по този начин. И аз така откакто се боря със стерилитета много пъти изпадах в състояния на отчаяние, апатия, депресии......Също както и ти съм с поликистозни яйчници, луф синдром (синдром на неспукалия се фоликул), също както и ти съм пила клостилбегит...При мен също не се получи. Смених кварталната гинеколожка и се обърнах към специалистите в тази област  (клиника по стерилитет) - там са лекарите, които знаят пътя. Не е необходимо ти да решаваш накъде да хванеш, довери им се! Никога не казвай "никога", горе главата, няма начин да няма начин  :) Отчаянието и загубата на надежда е първата стъпка към неуспеха. Не се предавай! Тук, в "Зачатие", можеш да намериш разбиране и подкрепа, както и отговори на много въпроси, които те вълнуват! Целувки и много късмет!
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2008, 16:52:05 pm »
Това чи цикълът ти се е разбетал е повече добро отколкото лошо. Противозачатъчните са опит на фарамацията да подчини женската природа, е най накрая след толкова време тялото ти е започнало да функционира в собствен ритъм. Мисля че това е добре. Имаш проходими тръби и това е добре. Това, че не ти се пукат фоликулите е преодолимо. Може да се окаже, че инвитро на естествен цикъл е едно добро решение - взимат ти яйцеклетка, събират я със сперматозоидите и ...
За теглото - със сигурност наднорменото тегло влияе. Почни а спортуваш, все едно какво хем на теглото, хем на хормоните влияе добре движението. Аз забременях след 10 месеца добър спортен режим и мисля, че това даде отражение на целия процес по инвитро. тялото ми се чувстваше добре и готово.
Като другите момичетаи аз мисля че е време да потърсиш мнението на още доктори. Успех!
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2008, 23:57:54 pm »
Не губи надежда. Колкото до Клостилбегита - наистина не трябва да се взема повече от 6 пъти и то след като се установи проходимост на тръбите и се следят фоликулите. Това го разбрах доста късно. Бяха ми го давали 6 пъти, без цветна снимка и без наблюдение. Докара ми само смущения в яйчниците - започнаха да се образуват фоликуларни кисти, та се наложи и операция/лапароскопска, защото една от кистите беше станала доста голяма и не се пукаше/. И от тогава съм на Дуфастон.