0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет на всички!

От вече половин година и ние със съпруга ми тръгнахме по пътя на лечението и борбата за дете. За целта са ни необходими изследвания на ред хормони и микробиологии, но явно не можем да попаднем на свястна лаборатория във Велико Търново. За сметка на това получаваме куриозни резултати, пилене на времето и парите. Докога с тази улична търговия на човешко здраве и време?Докога такова безочливо отношение на медицинския персонал?
Ето и един от многото куриози- съпругът ми си направи изследвания на половите хормони - Prolactin, FSH, LH, Testosteron и Estradiol, изследвание на хормоните на щитовидната жлеза - TSH, TAT и MAT(той има проблем там от години и си пие L-thiroxin) .
Опитах се да разуча коя е най-надеждната лаборатория за това във Велико Търново и отидохме там. Но сме много разочаровани от изготвените резултати, от които не е особено видно дали в действителност има проблеми - особено за Estradiol, където няма посочена референтна стойност (докторката каза,че лекарят сам можел да прецени дали е добре Estradiola- а аз се питам как, като няма референтни стойности???), а TSH- хормона са го написали като HTS (според докторката това били най- новите тенденции???), а референтните стойности на ТАТ и МАТ са 1:80 (титърът на докторката й бил такъв - 1:80)и стойностите на тия хормони при съпруга ми също съвпадат с титъра 1:80, както и със стойностите на моите хормони ТАТ и МАТ.??? От друга страна т.нар. от тях хормон HTS (аз си мисля, че би трябвало да е TSH)при съпруга ми е 5,14 има завишение малко спрямо техните референтни стойности на този хормон- от 0,32-5.
Направихме и микробиология на еякулат в ХЕИ - Велико Търново и там резултатът е,че са изолирани патогенни микроорганизми. Но след това разбрах, че за да се регистрира наличие на кандида, би трябвало с тампонче да се вземело секрет от пикочния уретер. Аз си мисля, че съпругът ми има кандида, след като и аз имам и ще трябва да я лекуваме, но за него не зная какви хапчета да се вземат, тъй като при мен може-би антибиограмата ще е различна от неговата.
Моля ви, посъветвайте ме за добра лаборатория по възможност в Търново или Плевен. Ако не знаете в тези райони, моля да ми кажете на кои лаборатории се доверявате в София и има ли лаборатория или ХЕИ, където само от вземането на сперма да се установи и дали има кандида мъжът?

Благодаря ви, момичета!
*
КИРМ-Плевен-при Доц. Конова.
В Плевен съм съгласна за КИРМ на доц. Конова.  :balk_602:
В Търново съм правила изследвания в една българо-немска лаборатория, която ми препоръчаха. Не помня името, но мога да проверя. Намира се на Никола Габровски /около Пожарната/.
Препоръчвам ти обаче Ин-витро центъра в Плевен, защото там освен изследванията ще можеш да направиш и консултация със специалисти /имунолог, гинеколог, ендокринолог.../.
« Последна редакция: Декември 12, 2007, 21:00:33 pm от pgzenga »
Съгласна съм с мненията за Плевен. Във Търново лабораториите и лекарите ни загубиха ценно време с неточни резултати и лекуване "на око".Вървете в специализирана клиника (Плевен). Там поне можете да разчитате на достоверност на резултатите. :)