Здравейте всички,
прочетох всички коментари по тази тема и бих искала да ви питам по няколко въпроса. Аз също обикалям по клиники и лекари и последния при когото отидох е д-р Методий Генов. Той е първия, когото харесахме и двамата със съпруга ми - отношението му, обстановката в клиниката, всичко.
Попаднахме при него случайно - друг лекар ни изпрати в клиника Вяра, за да ни вземат кръв за изследване на антиовариални и антиспермални тела. След като събрах всички изследвания, лекаря, който ни прати ги "разчете". Резултата не беше никак розов (и при мен и при съпруга ми има антиспермални тела, всички останали изследвания са ок - хормони, спермограма, проходимост на тръби; единствената възможност - ИнВитро), затова решихме да получим още едно мнение и избрахме д-р Методий Генов. Той е началник на отделение "Стерилитет, инфертилитет и консервативна гинекология" в Първа АГ "Света София", и от срещата ни в клиниката му Вяра имахме добро впечатление за отношението му към пациентите (на друг лекар тогава).
Това, което чета тук ме притеснява много, тъй като схемата, която ще започнем със съпруга ми също е Мака за мъжа ми и Вилкакора за мен (или Мака - мога да избера). Това, че той ги продава не ме притеснява. Като алтернатива на кортикостероиди, предпочитам тези на растителна основа. (Д-р Генов не ги представя за лекарства, каза че са хранителни добавки.) Алтернативата при предишния лекар беше ИнВитро, като според това какви ще са резултатите от изследването за фосфолипидни тела, варианта беше с или без постъпване в болница на системи за някакви преливания (не беше много обяснено) 2-3 месеца. Не знам за вас, но за мен определено хапчета на растителна основа, които лекуват имунната система, а не я подтискат с риск да отключат някакви имунни заболявания, е за предпочитане.
Няма да се отплесвам повече и ще задам въпросите, които ме вълнуват. Ще съм ви изключително благодарна, ако ми отговорите.
За това,че е препоръчал Мака ,той на всички го препоръчва нали го продава.Направи ново изследване за антитела на друго място,неговите не са достоверни пиша от опит.
Аси, какъв е твоят опит? Неговите не се правят при него, а се изпращат в лаборатория в БАН. При него само се взема кръвта, а в моя случай друг лекар ме прати във Вяра за да дадем кръв за тези изследвания.
Ваня, не се доверявай на Генов.Моят съвет е да го смениш.
Бягай далееееееееееч от този доктор...
Цвете, Розовелка, имате ли личен опит при д-р Методий Генов?
Здравей Ваня, аз преди време ходих при Генов (Методий). Само не разбрах как докторът ти е поиздърпал матката надолу и как е стигнал до заключението че нямаш овулация - звучи като от бисерите на репродуктивна тема. Ако ти се стори, че съм нещо саркастична - правилно, но имам против не теб, а доктора... на същото мнение са и много други момичета. Пусни му името в търсачка и ще видиш какво ще ти излезе... няма да ти хареса особено.
На мен също ми "откри" антитела (което между другото, странно как, не попречи да забременея по естествен път), аз също напълнях по време на "лечението му", защото ме тъпчеше с конски дози добавки, а после като му го казах ми препоръча Калорекс...
Не знам, ти ще решиш дали да останеш при него, но моето лично мнение е, че той не е човекът, на когото можем безрезервно да поверим здравето и проблемите си... стигнах до този извод след доста изгубено време, а също и пари.
Коринка, в търсачката не открих нищо освен линк към Първа АГ Света София. Не знам при вас какви антитела е имало и с какви изследвания сте били. На мен ми каза, че няма странични ефекти.
Бягай далееееееееееч от този доктор...
За съжаление закъснях с бягането от него.Отидох при него здрава жена,неможеща да забременее,но физически здрава.Започнах да пия Вилкакора на 8.02,пих го само 20 дни, а в момента съм с не знам колко болести.Миналата седмица открих бучка в едната си гърда,но бях изплашена от друго и просто нямах сили да се изплаша и за това.Сега виждам,че е станала по-голяма.Имам съмнения,че пролактина ми е висок.Доста почетох из Интернет.Доколкото разбрах проблемите с щитовидната жлеза могат да покачат пролактина,а той от своя страна да провокира образуването на мастопатия.Не знам дали е истина.Някоя от вас дали е имала този проблем?
Ваня, за какви болести става въпрос? Мислиш ли, че са в следствие от 20 дена Вилкакора? По нашата схема трябва да ги вземаме 3 месеца, по 3 пъти на ден.
Методи Генов е анти-лекар и търгаш от класа.
бих искала да поясни пред лекарската колегия как точно е "поиздърпвал малко матки"!
далече от него, много далече бягайте.
има и свестни лекари по стерилитет в България.
Джам, къде са тези лекари? Това е третия специалист в областта при когото ходя и първия, който не ме гледаше с празен поглед, обърна ми нужното внимание и ми обясни всичко. Ти имаш ли личен опит при него?