0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Левкоцити
« -: Декември 07, 2007, 17:27:55 pm »
Знаете ли нещо за повишаване на Leuc?
Миналия месец ми отложиха лапароскопията заради ниски Leuc.
Изписаха ми Фолиева киселина 3*1 tabl. и B complex 3*2tabl.
Сутрин ям по 1 лъжица мед с орехи и масло.
Днес пак изследвах Leuc-4,2 :?
Re: Левкоцити
« Отговор #1 -: Декември 07, 2007, 18:23:15 pm »
Колко ниски са били?
Мисля, че сега са добре, тъй като долната граница е 3.5
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #2 -: Декември 07, 2007, 18:25:03 pm »
Аз преди да кача диоптрите над 6, редовно дарявах кръв по разни кампании. Та веднъж ми беше нисък хемоглобина и ми казаха да похапвам повечко ядки. Пробвай с тях.

*
« Отговор #3 -: Декември 07, 2007, 18:30:34 pm »
Когато ми отложиха лапарото-2,7,
след това 3,3 и днес 4,2
Искам да са повече :), защото ако ме отложат още веднъж ще се побъркам от мислене и четене  :wink:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #4 -: Декември 07, 2007, 18:45:22 pm »
Спокойно, мила :D Явно имаш сериозно подобрение. Продължавай в същия дух и няма да имаш проблеми. ЗЕ, помисли и за ядките, де  :lol:

*
« Отговор #5 -: Декември 07, 2007, 18:46:45 pm »
Тази вечер ще съм на лешници :)
« Отговор #6 -: Декември 07, 2007, 20:19:34 pm »
Спокойно, мила :D Явно имаш сериозно подобрение. Продължавай в същия дух и няма да имаш проблеми. ЗЕ, помисли и за ядките, де  :lol:
И аз така мисля. :lol:
*
« Отговор #7 -: Декември 07, 2007, 20:47:57 pm »
Аз преди да кача диоптрите над 6, редовно дарявах кръв по разни кампании. Та веднъж ми беше нисък хемоглобина и ми казаха да похапвам повечко ядки. Пробвай с тях.

Ама тя няма проблем с хемоглобина а с левкоцитите.

mpia, ако ще вдигаш левкоцитите за да те приемат в болницата и не е опасно като са 4.2 пробвай следното: изяж половин пакетче краве масло/както ти е вкусно/ и точно след час дай кръв да ги видят колко са. Така когато даваш кръв после, можеш сама да си сметнеш колко масло да изядеш. Мъжа ми е правил тоя номер 4ри пъти като беше в казарма и винаги минаваше с отпуска и уж лечения. :wink:

Ако разбъркаш кравето масло със захар и намажеш на филия си става като филия с мед.
« Отговор #8 -: Декември 07, 2007, 22:23:08 pm »
Ох, Пуканка е права - храната преди взимане на кръв вдига левкоцитите. Обаче: в случая става дума за наистина ниски левкоцити, които е осапно да са такива, опасно е да се прави операция при толкова ниски стойности. Та, измамата с храната може да е в ущърб на момичето.

mpia, чела съм за накиснати във вода стафиди от вечерта, които на сутринта се изяждат и водата се изпива. Това трайно вдигало левкоцитите.
*
« Отговор #9 -: Декември 08, 2007, 10:54:09 am »
Прочетох , че цинка води до повишаване на левкоцитите!
Някои знае ли нещо за това?
*
« Отговор #10 -: Декември 08, 2007, 14:05:17 pm »
Да, аз съм чувала.А днес си мисля защо при тебе не търсят причината за тези ниски левкоцити.Докато има причина , каквото и да ядеш и пиеш ще е заблуда, и както казва Зайчето, може да е опасно да отидеш на операция така.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #11 -: Декември 08, 2007, 14:34:08 pm »

Ама тя няма проблем с хемоглобина а с левкоцитите.

Лелеееее, колко съм отвеянаааа  :oops: Е може ли да чета левкоцити и да си мисля за хемоглобин  8O Тц, тц, тц..  :oops: Извинявам се за недоразумението  :)

*
« Отговор #12 -: Декември 08, 2007, 14:48:43 pm »
Mpia, от какво си се лекувала последно?
Намаление на левкоцитите (левкопения) се наблюдава най-често при вирусни заболявания, ендокринни заболявания, йонизираща радиация, въздействия от токсични и химични вещества, медикаментозни въздействия и други.

« Последна редакция: Декември 08, 2007, 14:52:28 pm от mery I »
*
« Отговор #13 -: Декември 08, 2007, 15:20:26 pm »
Нали помниш как ти се накарах, че не ядеш мед? :balk_602:
*
« Отговор #14 -: Декември 08, 2007, 18:16:26 pm »
Миналия месец бях с гнойна ангина и бях 20 дни на антибиотици.
Според лекарите това е причината.