0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

GERSHUIN

• *
  • 23
  • Щом сме стартирали, ще завършим успешно!!!
СТИМУЛАЦИЯ НА ЯЙЧНИЦИТЕ
« -: Декември 03, 2007, 09:50:51 am »
ЗДРАВЕЙТЕ!
Здравейте бих искала да попитам във връзка със стимулацията на яйчниците - дали не трябва да се направят някакви специални изследвания преди да се пият лекарства за стимулация. Аз направих хормонални изследвания - резултатите са добри, направих и цветна снимка - резултатите са отново добри. Приятелят ми направи две спермограми с отличини резултати. Казаха ми че следва стимулация на яйчниците, но не ми стана ясно как се разбра, че не функционират правилно. Правила съм си и тестове за овулация и винаги ми дават положителен резултат около 12-14 ден на цикъла. 
Re: СТИМУЛАЦИЯ НА ЯЙЧНИЦИТЕ
« Отговор #1 -: Декември 03, 2007, 10:03:42 am »
GERSHUIN, имам няколко питания:
- Първо: къде са правени спермограмите на приятеля ти?
- Второ: какви са ти резултатите от хормоналните изследвания? На кой ден от цикъла си ги правила?
- и Трето: с какво смятат да те стимулират?  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

GERSHUIN

• *
  • 23
« Отговор #2 -: Декември 03, 2007, 11:24:38 am »
Едната спермограма е правена в Цибалаб, а другата в Св. София. Хормоните гиправих също в Цибалаб - на 4-тия ден от цикъла направих един пакет от 5 или 6 хормони - не си спомням точно и на 20-тия ден направих прогестерон - така кактогинеколога ми даде предписания. Казаха ми, че са нормални. А относно стимулацията все още не са ми предписали лекарства, защото снимката я правих на 29.11 и трябва стимулацията да започне чак следващия месец.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #3 -: Декември 03, 2007, 13:14:27 pm »
ако всичко е наред и имаш доказана овулация чрез фоликуметрия, защо трябва да прибягваш до стимулация? Поговори с доктора ти да ти обясни какъв е плана за действие при вас при тези резултати. А по отношение на прогестерона, от опит ти казвам, че се изследва 7 дни след доказана овулация.Лично съм го изследвала поне 5 пъти на 20 ден  и след като отрих този форум и се захванах сериозно, разбрах, че съм с късна овулация и след направено вярно изследване нещата се промениха коренно, иначе щях да пия дуфастон сигурно докато съм жива.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #4 -: Декември 03, 2007, 14:45:15 pm »
GERSHUIN - правилно ли разбирам, че Света София е бившата Тина Киркова?

При всички положения, направете спермограма в клиника по стерилитет! Цибалаб е лаборатория, и в нея спермограмите се правят от лаборант, а не от ембриолог, следователно не може да се каже, че са достоверни.

Вече след като имате реална представа какво е състоянието със спермограмата, тогава можем да си говорим дали изобщо имаш нужда от стимулацията, или зайчето се крие в друга трънка :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

GERSHUIN

• *
  • 23
« Отговор #5 -: Декември 04, 2007, 11:17:23 am »
Не знам старото име на болницата, но има цяло отделение по стерилитет и то доколкото знам от много отдавна. Препоръчаха ми да отида там и аз се съобразих със съвета, въпреки, че се колебаех да ли да не отида в някоя от новите частни клиники.
Както и да е.
Не ми е ясно овулацията може да се потвърди само с фоликулометрия ли? Тези тестове за овулация не дават ли вярни данни? И още нещо - нормално ли е винаги когато наближи овулацията да ме болят яйчниците - някои месеци не мога да се движа свободно - така ме свиват слабините. А пък този месец ле-ле ....- сигурно и цветната снимка е допринесла.
« Отговор #6 -: Декември 04, 2007, 12:52:22 pm »
Гершуин, значи точно за бившата Тина Киркова говорим - спермограмите им не са достоверни. Пусни търсачката на сайта, ще видиш колко измамни резултати е имало там, и колко момичета са си изгубили времето търсейки причината, която реално се е криела зад измамно добра спермограма.

Колкото до фоликуметрията - да, това е единствения начин за доказване на наличие на овулация, тестовете не винаги са достоверни.