0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zvezda

Имам нужда от подкрепа и съвети ...
« -: Ноември 17, 2005, 16:54:57 pm »
Здравейте!

Днес не бях на себе си от мъка, разрових се в интернет и първият сайт на който попаднах беше този... Цял ден чета... Плача...
Защо чак сега ви откривам ли? Защото не смеех по-рано да чета в такива сайтове. Днес вече момента дойде! Почувствах се на дъното, сама, безполезна, ненужна...
В края на миналия месец направих за пръв път в живота си ин-витро. Вчера (20-тия дне след трансфера) след кръвен тест и УЗД ми казаха, че няма бременност, защото HCG е 17,5 и се виждало нещо малко, което не било такова, кавото трябва да бъде (съжалявам че може би говоря глупости, но не съм много запозната с всички термини). Отчаяна съм. Вчера бях толкова объркана след като ми го съобщиха, че не можах да попитам нищо повече, като например сега, след като спрях хапчетата и Утрогестана кога трябва да ми дойде? Има ли все пак някаква надежда? Всичко ли е изгубено?
Казаха ми, че понеже съм била хиперстимулирана, това също не било добре. Защо това не ми го казаха преди това, а чак сега, след трансфера и след отрицателния тест?
Имам 6 замразени ембриона - казаха ми, че ще проследят другия месец дали ще се създадат условия да ми върнат част от тях. Не съм сигурна обаче, че ще има ефект... Опитвам се да си вдъхна кураж, но не намирам сили.
Ако някой може да ми отговори какво ми предстои сега, какво да очаквам... Може би несвързано съм написала всичко, може би недостатъчно информация съм дала... Съжалявам - разстроена съм и много объркана. Всичко ми е сринато, загубено ...
*
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2005, 17:04:06 pm »
Здравей,
нормално е точно сега да се чувстваш така, но нищо не е свършено и загубено, както ти се струва, просто това е поредния ти неуспешен месец, ще има следващ път и така докато успееш. Всички сме минали през момента на лутане, на страх и безпомощност, след ден два нещата ще са ти по-ясни. Прочети тук и ще видиш през какво минават всички момичета, как се справят и продължават да бъдат силни.
А сега след като си спряла утрогестана ще ти дойде до 3-4 дни и разбира се че има смисъл да ти върнат замразени ембриончета :)

И както jam казва "една птичка пролет не прави" :wink:
*
« Отговор #2 -: Ноември 17, 2005, 17:09:59 pm »
Здрасти Звездичка,
Повярвай ми, напълно добре разбирам как се чувстваш, особено след като ти е бил първи опит и е приключил така... И аз съм го преживяла два пъти преди по-малко от година - ниско ЧХГ и нещо като плоден сак с големи съмнения от моя страна, че изобщо е имало нещо, а не са били остатъци от прегнила ...  Не се отчайвай и не се самосъжалявай, колкото и да не ни харесва, това се случва често, но не означава, че следвашия път няма да е успешен нито, че ти самата имаш някаква вина за това, просто природа - и в общата популация вероятността здрава жена да забременее от здрав мъж е около 25%. Много е хубаво, че имаш и замразени ембриончета, това значи, че имаш още шанс при това много скоро, няма да си напрегната този път, стимулирана, преминала през пункция, ще бъдеш и по-спокойна и този път може всичко да е наред и да ни зарадваш приятно.
Не се тревожи, нищо лошо не ти предстои! Ще говориш с екипа кога ще ти е трансфера на замразени евентуално каква подготовка ще ти правят за него и оттам нататък се надяваме да ти се случват само хубави неща. И горе главата, поплачи си днес, почини си няколко дни и после отново се вземи в ръце и действай! При кой екип прави ин витрото ако не е тайна?
Много късмет ти желая и в никакъв случай не се отчайвай и предавай!
*

Zvezda

« Отговор #3 -: Ноември 17, 2005, 17:20:02 pm »
В клиниката на д-р Табакова.
Днес доста прочетох и за нея. Някои от вас изразяват съмнение дали не е заучено положение това да връщат ембрионите на втория, третия ден...
Може би затова до днес не се бях зачитала в такива форуми, за да не би да се разколебая в способностите на лекуващия екип, за да не почна да се лутам и да си задавам въпроси от типа: дали попаднах на правилния лекар? достатъчно ли е кадърен? дали пък да не отида при друг?
Може би съм на прав път и трябва да повярвам, че съм на прав път, защото това е най-важното сега - ВЯРАТА!
*
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2005, 19:05:29 pm »
3дравей,
напьлно те ра3бирам :( ужасно се 4увства,4овек след отрицателен тест.Самата сьм го и3живяла няколко пьти.Попла4и си,викай,и3лей си яда и утре като се поуспокоиш,3апо4ни с плановете.Това дава сили.
А3 не ти препорь4вам да сменяш екипа,сьщото сьм си го мислила.Пьрво ин витро е 3а опо3наване на органи3ма.Не е критерий,4е не се е полу4ило,3ащото са ти вьрнали ембрионите на 3 ден,а не на 5.Много клиники го практикуват това.Вьпреки това пак има 3абеменели.Хубаво е,4е имаш 3амра3ени.Там процедурата е много по лека.Бе3 стимулация.Успокой се и успех сьс 3амра3ените.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2005, 21:00:51 pm »
Здравей Звездичке!
Много добре разбирам как се чувстваш. В момента изживявам неуспеха на първото си икси, като теб, с разликата, че нямах късмета да стигна до кръвен тест. Разочарованието е голямо, но трябва да се съвземеш бързо, за да обмислиш нещата трезво. Света не се е свършил. Надежда винаги има. Като се пооправиш, се обади на лекаря си и си задай въпросите. Обсъдете положението и начертайте план за действие. Браво, че имаш замразени. Аз и това нямам.
Късмет със сладоледчетата.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Ноември 17, 2005, 21:32:29 pm »
Цитат на: Zvezda
В клиниката на д-р Табакова.

още след като прочетох първия ти постинг, бях напълно сигурна, че става дума именно за клиниката на Табакова...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Zvezda

« Отговор #7 -: Ноември 18, 2005, 16:26:39 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата!

Днес вече се чувствам по-добре. Вярата и надеждата пак се завърнаха. Силата също.
Така е по-добре, нали?  :)
Тъй като явно ще се прави трансфер на замразените ембриончета, искам да ви попитам следното: Някъде из многото теми прочетох нещо за подтискане на хипофизата когато няма стимулация, а само трансфер. Това с каква цел се прави, че не ми е много ясно? Освен това аз през цялото време на стимулацията та чак до кръвния тест бях на Парлодел, който както пише също е за хипофизата. Това ли е всъщност въпросното подтискане?
Съжалявам ако въпроса ми изглежда глупав, но не можах да намеря нищо повече като информация...

P.S. Jam тази последната реплика много зловещо ми звучи... Така ли е?! Трябва ли да се притеснявам...?!
*
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2005, 18:14:40 pm »
просто ни прозвуча много познато това ниско ЧХГ - що там много често така става?
« Отговор #9 -: Ноември 19, 2005, 13:28:45 pm »
Здравей!

Аз съм точно същият случай в същата клиника.... и не сме само аз и ти!

Поплачи си за да ти мине и действай пак!!!
Вчера се видях с д-р Русев от Чикаго и той ми каза следното:

Шансът за забременяване с ембриони , замразени на трети ден е супер малък, но все пак да го използвам, като се опитам да преговарям за отглеждане на размразените до стадий бластоцид и задължителна стимулация на матката преди трансфера. Ако не стане, другият път с трансфер на бластоциди....

Не се отчайвай - това е само първи опит :lol:

Докато ти дойде музата за следващ опит, свържи се доц. Конова, за да те изследва за антифосфолипиден синдром и каквото друго трябва...

КУРАЖ! ЩЕ СТАНЕ - ЛЕСНОТО ВСЕКИ ГО МОЖЕ 8)
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"