0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да обсъдим това
« -: Ноември 25, 2004, 13:26:31 pm »
знам че вече къде ли не пуснах подобни теми, но ми се иска и тук да поговорим по въпроса.

вие какво мислите за инплантационния спад - съществува ли подобно животно или не?

Преведохме малко материали с wa_wa. Ето ги и тях:

Каква е причината за „имплантационният спад”
Терминът имплантационен спад е често използван за обясняване на спада в лутеалната фаза около периода на очакваната имплантация (7-10 ден след овулацията). В същото време този модел (на понижаване на БТ в средата на лутеалната фаза) не винаги е резултат от бременност, терминът е често използван защото е подходящ за обяснението на спада и защото този модел по - често се появява по графики с бременност, отколкото при липса на бременност.  
Има два фактора, които могат да помогнат за обяснение на този модел явяващ се по-често на графики с бременност.
1. Жълтото тяло (коеото продуцира покачването на хормона прогестерон), по правило достига връх в продукцията на прогестерон и след това започва да спада около средата на лутеалната фаза. При цикъл, в който е настъпило зачеване, това е „спасение”, когато зародиша се имплантира и продължава да се продуцира прогестерон, докато плацентата вземе връх в продуцирането на хормоните, т.е не започне сама да ги произвежда.
2. Естрогенът, в противоположност на прогестерона,  има понижаваш ефект върху базалната  температура. Вторичното повишаване на естрогена, в средата на лутеалнта фаза, може да е причина за температурният спад по това време. Действително с това може да се обясни защо този модел (понижаването на БТ по средата на лутеалната фаза) също така се среща и при графики, които не водят до бременност. В сдата на лутеалната фаза нивото на естрогена е по-високо в цикъл с настъпила бременност отколкото в цикъл без бременност и това също така допринася  за повечето графики с този модел, които ние виждаме.
Когато видите такова понижаване на БТ в средата на лутеалнта фаза на Вашата графика, това не енепременно състояние на бременност, т.е  това не дава 100% гаранция, че е настъпила бременност. Също така, не е нужно да виждате този модел на понижаване на БТ,  за да сте бременна. Докато сте имали полов контакт във фертилните дни, Вие имате шанс да сте бременна без значение как изглежда графиката Ви.

Съществува ли подобно нещо, като имплантационен спад?  
Има огромен интерес за индентифицирането на много ранна бременност в графиките. Кой знак може да ти каже, че е възможно да си бременна? Кой знак е безмислен? За да опитаме да отговорим на този въпрос количественно, ние направихме статистика на голяма част от графиките.      
Едно от най - спорните и оздачаващи потенциални знаци, както винаги е спада в лутеалнат фаза. Има много спекулации относно значението на температурният спад в дните след овулацията, около датата на имплантация и очкванията. Ние искаме открием дъното на конфликта, да намерим  и обявим веднъж и за всички, че ако предвид спада в лутеалнта фаза около времето на очаквана имплантация е възможно увеличаване на вероятността за бременност
Ето какво направихме:
- Пълна статистика на всичките 116 691 графики регистрирани напоследък във Fertility Friend, и на двата вида, .т.е на графики с бременност и без бременност.
- За да бъде разгледана като спад, графиката трябва да претърпи  значим единствен спад  в единствен ден настъпил между 5 и 12 ден след овулацията.
Ние използвахме минимум  спад с размер от 0.3 F. При изследванията на определени примери, винаги прибягваме до познати алгоритми за потвърждаване на корелационната независимост от метода на измерванията.

Ето какво открихме:
-   в 11% от графиките показващи овулация, но без настъпила бременност се наблюдава този спад в БТ около средата на лутеалната фаза.
-   в 23 % от графиките показващи овулация, с настъпила бременност се наблюдава този спад.
-   в графики с настъпила бременност, където се наблюдава модела на понижаване на БТ, най-често срещаните възможни дни за спад са между 7 и 8 ден след овулацията.

Фактите подсказват, че този модел действително по-вероятно е да е резултат от бременност (този резултат беше потвърден с Chi-Squared тест при 0.001 значимост, което показва отлична корелация)
Запомненте дори и да имате този спад в БТ около възмонтат имплантация, това не непременно означава, че сте бременноа. Той е просто увеличаване на вероятността за бременност.
Без значение дали имате този модел в графиката си, вие все още е възможно да сте бременна, ако сте имали полови контакти във фертилните Ви дни. И на края, единственния път за да сте наистина сигурна дали сте или не сте бременна, все още е времето когато може да си направите надеждно тест за бременност.

тази синята сама я преведох и не знам дали съм се справяила добре  :oops:

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Да обсъдим това
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2004, 13:37:11 pm »
Трябва да го проверя това, но другия месец
Матей - 1.04.2006 г
*
Да обсъдим това
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2004, 13:57:13 pm »
Виж моята графика  :wink: При мен се появи точно на седмия ден  :D

Но............., аз съм от тези 11 % при които се появява този спад но няма бебе. Днес си чакам неприятната гостенка  :evil:

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Да обсъдим това
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2004, 13:59:53 pm »
Да-а-а-а, при тебе е точно така.
Матей - 1.04.2006 г
*
въпрос
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2004, 14:04:33 pm »
Таня, това значи ли че имплантацията е на 7-8 ден от датата на предполагаемата овулация? И да ви попитам хормона ЧХГ тогава ли започва да се отделя? На 7-8 ден?
При мен със сигурност имаше имплантация, защото се видяха 2 плодни сака на ден 20 от трансфера, но ЧХГ бета така и не се покачи над 30 единици от 16 ден на трансфера нататък. На 26 ден от трансфера ми дойде  :(
Много ми е тъжно и още не мога да спра да се питам какво точно стана?
Да обсъдим това
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2004, 14:08:59 pm »
Наистина е много тъжно да видиш сакчетата и да ти дойде. Докторите какво казват? Ти не пили нещо?
Матей - 1.04.2006 г
*
Да обсъдим това
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2004, 14:14:11 pm »
Миличка съжалявам, за лошите резултати  :( докторите нямат ли някакво обяснение? Ако не ти се говори за това недей

Що се отнася до имплантацията, за сега където и да прочета, винаги пише че е между 7 и 10 ден от предполагаемата овулация. Що се отнася до нивото на ЧХГ - не знам, но мисля че се покачва по-късно (пак казвам не съм сигурна).

Непосредственно след овулация доколкото знам започва да се понижава нивото на прогестерона и да се увеличава на естрогена. в средата на лутеалната фаза, започват и двата да се повишават.

*
оооо!
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2004, 14:14:51 pm »
ОО, как да не пих! По 6 утрогестана на ден и Прегнил през 4 дни по 5000 единици, На 24 ден на преглед на УЗИ докторката ми каза, че не растат и не са контрастни и ми спря лекарствата. Смятам да направя тест за антитела преди следващия опит. Много се притеснявам...
Интересно ми е в колко от случаите се получава имплантация и изхвърляне още преди да настъпи време за ултразвуков преглед?
Вени какви изследвания трябва да направя за моя случай? Става дума за загуба в 5-6 седмица.
*
Да обсъдим това
« Отговор #8 -: Ноември 25, 2004, 14:16:16 pm »
Под естроген естрадиол 2 ли имаш предвид?
*
Да обсъдим това
« Отговор #9 -: Ноември 25, 2004, 14:21:16 pm »
Цитат на: cygnus
Под естроген естрадиол 2 ли имаш предвид?

Оххх свари ме неподготвена, ами да ти кажа честно не знам  :oops:
Навсякъде пише естроген (на анг. estrogen)

Да обсъдим това
« Отговор #10 -: Ноември 26, 2004, 10:37:49 am »
Когато бях при Кременски, той ми показа статия от американски учени, които твърдяха, че 50-60 % от забременяванията въобще не стигат до имплантация. Статистиката беше отчайваща -човек си задава въпроса : Как човечеството е отцеляло в такъв случай? Но той каза, че не може да публикува подобна статистика, защото много хора биха загубили надежда.
Дони, за теб може би е добре след първия нормален цикъл да си пуснеш антифосфолипидни антитела и да си направиш генетично изследване за тромбофилия. Това става в Майчин дом. Незнам дали твоя случай ноже да се отнесе към миседите, но за всеки случай бих те посъветвала да се изследваш. Можеш да си пуснеш и изследване на щитовидната жлеза - тя се оказа твърде важна, както за бременността, така и за забременяването.
Матей - 1.04.2006 г
*
По-точно
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2004, 10:51:11 am »
какво за щитовидната по-точно Вени?
Изледваха ми TSH тогава - преди да започнем.
Това генетичното при Кременски ли се прави и на консултация ли да отидем? Мъжът ми си е правил изследвания генетични - за микроделеции на Y и за кариотип, но аз не.
Какви антитела си изследва по-точно ти? Толкова статии си пратила, ще трябва да седна да ги прочета много задълбочено. Не знам дали в 5-6 седмица абортите се отнасят за същите антитела както в по-късни седмици. Теб някой каза ли ти нещо по този въпрос? Да не би да трябва да изследвам други? Ако искаш да преместим лафа в Усложнения или АРТ да не шашкам тук момичетата?
Да обсъдим това
« Отговор #12 -: Ноември 26, 2004, 13:44:10 pm »
Може - ще ти пиша на бележка
Матей - 1.04.2006 г