0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
помогнете ми объркано ми е много...
« -: Февруари 07, 2008, 21:02:01 pm »
"Принципно Дуфастона се пие от 16-я ден 10-12-14 дни (в зависимост от целта), по 2 табл. на ден. И пак ще Ви кажа - щом се борите за бебе - преди да спрете Дуфастона си направете тест за бременност. И го спирайте само ако НЕ СТЕ БРЕМЕННА."

това ми написа доктора ми обаче аз пих дуфастон за да ми дойде защото съм с нередовен цикъл и сега ми се пада да правя тестове за О някъде на 15/16.02Обаче той ми казва че трябва да започна дуфастон на 13.02.Това няма ли да попречи на евентуалната овулация? моля вижте графиката ми и ми помогнете.притеснена съм...и кога според вас да започна с хапчетата...
Re: помогнете ми объркано ми е много...
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2008, 22:07:10 pm »
Незнам защо доки ти е казал да го пиеш преди ову,ако го послушаш това би означавало, че ще подтиснеш овуто,а след като бебеправите какъв е смисъла.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2008, 22:44:17 pm »
Незнам защо доки ти е казал да го пиеш преди ову,ако го послушаш това би означавало, че ще подтиснеш овуто,а след като бебеправите какъв е смисъла.

току що доки ми е писал и ми каза че няма проблем за О.т.е. ако е до няколко дена няма проблем никакъв..и по принцип няма,това ми го каза д-р Сираков..а той е добър!и какво? 8O
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2008, 07:36:13 am »
Спокойно бе човек, всичко е наред.
Дуфастона ако се приема няколко дни преди О. 2-3-4 няма проблем за О.
Ти имаш проблем с МЦ и неможе да си чакаш до безкрайност О. ако нямаш О. до определен ден от МЦ- по-добре е да пиеш Дуфастон за да ти дойде М., а освен това се регулира и МЦ и повлиява добре следващият МЦ.
Момичетата, ако не са запознати със случаят ти - няма как да те посъветват правилно.

Да, вярно е, че е добре Дуфастона да се пие след О.- но това е само при определена схема на прием /а схемите са различни взависимост от проблемите/.

Напоследък забелязвам, че ако прогестин се пие няколко дни преди О. при момичета с проблеми, най-често със СПКЯ / - фоликулите дори се пукат - пример е Фанта /извинявай Фантичке, че те давам за пример, но съм много радостна, че нещата при теб се оправят/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2008, 10:07:04 am »
Цитат
"Принципно Дуфастона се пие от 16-я ден 10-12-14 дни (в зависимост от целта), по 2 табл. на ден. И пак ще Ви кажа - щом се борите за бебе - преди да спрете Дуфастона си направете тест за бременност. И го спирайте само ако НЕ СТЕ БРЕМЕННА."

ДУФАСТОН  /КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЛУТЕАЛНА ФАЗА/ СЕ ПИЕ СЛЕД ДОКАЗАНА ОВУЛАЦИЯ.
Какво става ако се пие Дуфастон преди овулация : Прогестеронът нараства, което пречи на ЛХ да осъществи пик, необходим за пукането на фоликула. Оттам нарастналия фоликул не се пука и се превръща в задържан /функционална киста/, която по принцип се пука с МЦ.
Имам няколко провалени цикъла именно по схема пий Дуфастон от 15 ден без да е проследена овулацията чрез фоликуметрия.

А Фантата ич не я давайте за пример, тя е друга хава.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2008, 10:41:33 am »
Имам няколко провалени цикъла именно по схема пий Дуфастон от 15 ден без да е проследена овулацията чрез фоликуметрия. 
И аз, и аз.........след дуфастон от 15-и ден нямах овулация дори при стимулирани цикли с клостилбегит..........думи нямам.......
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2008, 11:14:50 am »
Аз съм поизпатила от дуфастона също. Късно прочетох (тук), че се пие след доказана О (док така и не ми каза). Можеш да видиш и първата ми графика в зачатие, по време на която пиех дуфастон. Дори и при приемане на дуфатон Т не се вдигна, а сега (последната ми графика) Т си е чудесна без прием на дуфастон (този цикъл ми е втори след спиране на дуфастона). Определено подтиска О.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2008, 11:39:16 am »
Дори и при приемане на дуфатон Т не се вдигна....
Определено подтиска О.
А пък при мен температурата се повишаваше, но не трайно - така, както е при наличие на ову, варираше между 36.7 и 36.9 (при нормално около 36.4-36-5 за мен за ФФ) последните 5-6 дни от приема на дуфастон, но въпреки всичко ову не е имало.
Аз също смятам, че дуфастона подтиска овулацията, базирайки се на два мои цикъла.
Може да има и друг проблем при мен, да не е имало ову поради други причини..., но е факт, че схемета "пий дуфастон от 15-и ден" при мен не доведе до добър резултат.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2008, 08:55:41 am »

ДУФАСТОН  /КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЛУТЕАЛНА ФАЗА/ СЕ ПИЕ СЛЕД ДОКАЗАНА ОВУЛАЦИЯ.
Какво става ако се пие Дуфастон преди овулация : Прогестеронът нараства, което пречи на ЛХ да осъществи пик, необходим за пукането на фоликула. Оттам нарастналия фоликул не се пука и се превръща в задържан /функционална киста/, която по принцип се пука с МЦ.

А Фантата ич не я давайте за пример, тя е друга хава.

Не става дума за поддържане на ЛФ, а за регулиране на МЦ при инфертилитет.

Колкото до Фанта, тя вече 2-ри месец успява да пукне по 1 фоликул/от първоначални 2 доминантни с големина над 14-15мм/ именно с прогестин /Оргаметрил/ приеман 2-3 дни преди О.
Единият нараства до необходимият за О размер, а другият търпи обратно развитие.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2008, 12:14:35 pm »
Момичета плашите ме с този дуфастон!Аз също го пия по схема от 15 ден!Този месец трябва да го започна от 17.02,но незнам какво да правя.Тук не мога да отида при друг лекар да се консултирам,защото ходя при най-добрата в тази област.А в София съм записана чак за 22.02!Кажете какво да правя!Моля ви! :balk_144:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2008, 12:17:34 pm »
Момичета плашите ме.................
Засичи си О. с тестове и БТ - и почни да го пиеш след О.

ПП. Оправи си графиката, защото не се отваря
« Последна редакция: Февруари 09, 2008, 12:19:19 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2008, 20:32:50 pm »
Момичета плашите ме.................
Засичи си О. с тестове и БТ - и почни да го пиеш след О.

ПП. Оправи си графиката, защото не се отваря

На мен двама от добрите доктори в България ми казаха че няма проблем и една позната от Италия също така го приема..не знам как влияе на някои от вас но аз лично имам доверие на докторите и продължавам ...:) мерси денис златна си !  :bighug: :balk_21: