0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Функционална киста и лечение
« Отговор #40 -: Октомври 20, 2005, 11:03:00 am »
По въпросът с антибиотика - нормално е да ти изпише лекарят антибиотик. Той не те познава, не знае често боледуваща ли си, не знае организмът ти как ще реагира.
Ако съм на негово място аз също бих ти изписала.
За раничката - дано всичко е наред.
За кистата - много е възможно с идването на М. да се спука кистата и всичко да приключи благополучно.
Аз не съм много привърженик на билките, но пък на твое място бих опитала, защото виждам някои споделят добри отзиви за билки и кисти.
Може и въпрос на съвпадение на нещата да е. :wink:
*
« Отговор #41 -: Октомври 20, 2005, 13:09:42 pm »
А защо никой не споменава нищо за противозачатъчни???
Аз след последната стимулация имах един задържан фоликул, или функционална киста, все тая или не е все тая :? , беше 20мм на втори ден от цикъла. Та док ми изписа противозачатъчни от 3 ден за по сигурно и на 8 ден я нямаше е аз си ги изпих всичките де.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #42 -: Октомври 20, 2005, 14:36:21 pm »
Е, да ама това е след идването на М.
Много е вероятно да изчезне.
*
« Отговор #43 -: Октомври 20, 2005, 14:46:01 pm »
Да, така е, вероятността да изчезне по време на цикъла е голяма, но вероятността да не изчезне също не е малка, така че като една превантивна мярка може да се изпишат противозачатъчни :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #44 -: Октомври 20, 2005, 14:48:24 pm »
Добре, де, ама тези противозачатъчни не се ли започват след като ти дойде М.?
Аз не съм много компетента.
*
« Отговор #45 -: Октомври 20, 2005, 14:54:49 pm »
Аха, на трети ден от М. се започват, ама явно ако кистата се резурбира е в по-късните дни от цикъла, а не на 1-2 ден. Е поне при мен така беше де, ама на 8 ден я нямаше вече :D
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #46 -: Октомври 24, 2005, 10:59:25 am »
Вчера, на втори ден от цикъла, се видя, че кистата я няма вече. Предполагам, че се е спукала късно вечерта в петък. Имах болки през почти целия ден, вечерта ми се поду стомаха, имах и много газове със странен мирис (с извинение на по-гнусливите :lol: ).
Нищо не ми е предписано като профилактика. Ще ходя след седмица да гледаме какво се случва, може и по-рано, щото болката продължава и ме притеснява. Видях си яйчника, нормално изглежда, ама от много четене ми влезе друга муха в главата - чета, че при големи кисти е възможно яйчника да се завърти или самата киста да се усуче. Та сега си мисля, че на узи може и да се е видяла тъмната страна на луната :lol:
Моля, който е пукал кисти да ми каже - нормално ли е след това да продължава болката :roll:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #47 -: Октомври 24, 2005, 11:08:10 am »
Ами нормално е да боли, докато се абсорбира течността, която се е изляла в коремната кухина.
Обаче болката не трябва да е непоносима.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #48 -: Октомври 24, 2005, 14:38:04 pm »
Цитат на: ultra
Моля, който е пукал кисти да ми каже - нормално ли е след това да продължава болката :roll:

Да, нормално е. Мен ме е боляло дни след това. Нали се резорбира течността. Споко, всичко е наред :hug2:
« Отговор #49 -: Октомври 24, 2005, 18:13:46 pm »
Ултра, много се радвам, че няма киста вече.
Нормално е да те боли, както и е нормално и да не боли.
По-важно е, че киста няма :beerdr:
« Отговор #50 -: Октомври 24, 2005, 19:33:34 pm »
Цитат на: Dideto
По-важно е, че киста няма :beerdr:

Определено  :D
Ултра, и аз се радвам  :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #51 -: Октомври 24, 2005, 20:11:15 pm »
нормално е да те боли след като се пукне кистата още един или два дни.
Усукването - става въпрос за "крачето" на кистата, а не цялата. На узи , особено вагинален не може да се сбърка.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #52 -: Октомври 25, 2005, 10:18:20 am »
Благодаря, момичета! Днес вече почти ги няма болките. Като ми остане време ще систематизирам всичко, което научих за кистите.
И аз съм много доволна, че вече я няма, а за Румен да не говорим :lol:
Като излязох от кабинета и му казах така се зарадва, че сигурно в чакалнята са решили, че съм бременна :lol:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

do

« Отговор #53 -: Ноември 11, 2005, 06:50:31 am »
Аз имам фукционални кисти от време на време! След 2 операции и 4 години пиене на противозачатъчни, единственото решение за мен са билките. Пия котешка стъпка по няколко месеца и всичко е ок. Проблемът при мен е че месеци наред нямам никакви проблеми и изведнъж - функционална киста. Сещаш се какво ходене по мъките следва...
Моя съвет е да се пробваш с физиотерапия, ако има съмнение за възпаление на тръбите. На мен поне ми подейства добре.
Успех!