0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета и момчета, имаме покана от публицистичното предаване на ТВ 7 "Отблизо" за този петък, искат да направят репортаж с двойка с репродуктивни проблеми. Възможно е да се запази анонимност. Моля ви който желае да се включи, да си каже бързичко. :lol:Малко е спешно.   
Тук можем да обсъдим неща които бихме могли да кажем. Нещата които трябва да разкажем предполагам са свързани с това какви са разходите, как се избира лекар, колко голям е проблема, как се справяме с мисълта, че имаме проблем. Мисля, че на това всеки може да отговори.
« Последна редакция: Ноември 21, 2007, 20:44:10 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
При мен има два проблема, които биха възпрепятствали участие: първо, защото от 9:30 до 19:30 ми е абсолютно невъзможно. И второ, съпругът ми не говори български език.

:D Те обикновено мъжете са декор, не се притеснявай.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Красита, вероятно и двете неща не биха били проблем.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Бъдете малко по-активни. Нали искаме да се говори повече за проблемите.
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
Ледена луна,докъде стигна с агитацията?Въпреки,че и аз се притеснявам от ТV,все пак искам да съм ангажирана с проблемите на всички ни!Много ме притеснява моята неподготвеност и не до там информираност.
Днес малко ми се и поубърка и графика за утре.Около 10h ще съм на консултация,а от 14hсъм на работа.
Все пак записах номера,който ми изпрати и ще бъда на линия,ако се вписвам във времето на предаването. :lol:
Ами най-добре е да се обадиш на журналистката, разбира се че се вписваш, има нужда и от нови лица. Едва ли ще те питат за сложни термини, няма от какво да се притесняваш.
*

ellysot

• 202
Току-що проведох разговор с журналистката.Права си няма нищо страшно!
Поговорихме и разбрах,че за утрешното предаване,което е на тема "инвитро"си има вече две момичета и др.Даскалова.
Аз определено добих смелост и казах,че може да разчита на мен,тъй като имат желание за малко по дълъг репортаж,но по нататък.
Малко повече се гордея със себе си! :lol:
Ле-ле,колко се радвам,че ви има!Не съм и предполагала,че мога да споделя мъката си с такава лекота! :youwoman:
*
В колко часът е предаването?
*

ellysot

• 202
Нямам си идея!Въобще не попитах,но вчера влязох в www.neterra.tv и видях,че по принцип предаването е с начален час 19.30h.Аз ще съм на работа,ще накарам мъжо да следи и за мен!Въпреки,че отсега го виждам как гледа на вътре пред телевизора! :wink:
Току-що проведох разговор с журналистката.Права си няма нищо страшно!
Поговорихме и разбрах,че за утрешното предаване,което е на тема "инвитро"си има вече две момичета и др.Даскалова.
Аз определено добих смелост и казах,че може да разчита на мен,тъй като имат желание за малко по дълъг репортаж,но по нататък.
Малко повече се гордея със себе си! :lol:
Ле-ле,колко се радвам,че ви има!Не съм и предполагала,че мога да споделя мъката си с такава лекота! :youwoman:
Браво, и ние се гордеем с теб. Ще има още доста предавания, ще се включиш когато можеш. А Д-р :witch: Даскалова незнаех, че ще ходи. Опс, грешка Мели  :love:
Предполагам ще бъде интересно както винаги чакаме Мели да хаже кога да засядаме пред ТВ-то.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Предаването е в петък от 19,30 часа. Предварително ще се снима репортаж с момичетата, която ще се излъчи по време на предаването.

Ели, важното е, че си направила една малка, но много важна крачка.  :bighug:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
А Д-р :witch: ... Опс, грешка Мели  :love:

Не е грешка, не е грешка.  :lol:

Димитър Кудоглу
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Добре, че прочетох темата  8O, че направо щях да изпусна предаването - непременно ще го гледам и с каквото може ще помагаме вбъдеще. Жалко, че не видях по-рано, бих се включила по телефона с коментар.Успех на всички ни! Дай Боже да чуват все повече за нас!!!
*
Успех на предаванеот и дано момичетата са спокойни. Ако съм вкъщи ще гледам предаването.
*
Гледате ли предаването?
То пък свърши.Не се сетих да напомня по-рано  :oops:
Дано да помогне на повече хора,които няма от къде да получат информация!
« Последна редакция: Ноември 23, 2007, 20:00:15 pm от elliq »
Ми хайде разкажи аз чакам да го качат в нетера, че нямам тв7.
*
На кратко:Наблегна се на липсата на информация,липсата на специалисти в малките градове,малката помощ от страна на касата и неразбирането на проблема от страна на държавата.
Имаше интервю с едно момиче,обаче не разбрах кое е :oops:.Разказа на кратко своята история.В момента чака близнаци от втори опит инвитро.
30 мин - беше много кратко.
*

eagle

• 515
Аз също гледах предаването и ми се стори много кратко :(. Взеха интервю от едно момиче, което се казва Таня, тя спомена форума от Зачатие, незнам коя е, и много се радвам за нея, че вече чака близнаци след толкова мъки. Спомена, че се е лекувала при Стаменов. Говориха за липсата на информация в малките градове и затова, че малко хора ползват интернет, за да научат повече за проблема. В крайна сметка, разбрах, че програмите помагат на 1000 жени годишно, а за 2008 година не се очаква помощта, особено профилактична и друга, не само инвитро, да се поеме от Здравната каса. Ако бяха показали повече случаи, като лечението на ендометроза, различни манипулации, като лапароскопии и други подобни, може би щеше да се рашири темата за безплодие. Незнам защо говорят само за ин витро, като стигането до него се предхожда с толкова други опити, а ин витро в краен случай. Ами мен ме интересува дали има жени забременяли след лапароскопия, продухване на тръби и т.н. по естествен път. И че всичко това е толкова финансово отежнено, а всеки говори за цените на ин витро.
*

eagle

• 515
Намекна се и за липсата на специалисти в малките градове и затова знаят ли джипитата къде да насочат двойките, които не могат да имат дете след едногодишен опит. Ето това е особено наболял проблем. Може би джипитата трябва да получават брошури или нещо подобно с информация за специалисти по безплодие, списък на нужните изследвания и списък на клиниките. Знам ли аз.Трябва повече да се говори за този проблем
« Последна редакция: Ноември 24, 2007, 22:36:38 pm от eagle »