0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не ми идва!
« -: Ноември 04, 2007, 16:57:18 pm »
значи аз съм момиче почти на 15години и имам цикъл от 6-7 месеца-до сега ми е закъснявало с най-много 5 дни, а сега ми закъснява с 40дни!Сигурна съм, че не съм бременна-какво ми е-това нормално ли е? :oops:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Не ми идва!
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2007, 17:00:12 pm »
Пепи, ако си на 15 години и все още нямаш редовна установена менструация (а тя трябва да се установи в рамките на 1 година), е възможно това да е нормално. Все пак ние тук по никакъв начин не можем да ти кажем дали това е нормално или е израз на проблем. Най-правилно е да отидеш на профилактичен преглед и консултация при гинеколог. Ако не си водила полов живот, това не бива да те притеснява, има начини да бъдеш прегледана. Ако си водила полов живот, тогава прегледът е задължителен.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2007, 17:03:32 pm »
Пепи, ако си на 15 години и все още нямаш редовна установена менструация (а тя трябва да се установи в рамките на 1 година), е възможно това да е нормално. Все пак ние тук по никакъв начин не можем да ти кажем дали това е нормално или е израз на проблем. Най-правилно е да отидеш на профилактичен преглед и консултация при гинеколог. Ако не си водила полов живот, това не бива да те притеснява, има начини да бъдеш прегледана. Ако си водила полов живот, тогава прегледът е задължителен.
Ами на водя полов живот!Обаче стана следното нещо-преди 10 дни бях при личната лекарка(сама)и и казах, чеми закъснява с 1 месец, а тя ми каза, че било нормално и не ми даде направление!Чесно не лъжа!Е какво да права?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2007, 17:09:59 pm »
Вярвам ти, че не лъжеш.

Можеш да направиш 2 неща.

1. Да отидеш при личната лекарка и учтиво, но твърдо да си поискаш направление за гинеколог, то ти се полага. Ако срещаш неразбиране, да й обясниш, че държиш да получиш направлението, в противен случай ще се обърнеш за помощ към здравната каса. Ако искаш, вземи със себе си майка си или по-голяма сестра. Бъди настоятелна!

2. Ако не ти се занимава, отиди на частен гинеколог.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2007, 18:29:12 pm »
Вярвам ти, че не лъжеш.

Можеш да направиш 2 неща.

1. Да отидеш при личната лекарка и учтиво, но твърдо да си поискаш направление за гинеколог, то ти се полага. Ако срещаш неразбиране, да й обясниш, че държиш да получиш направлението, в противен случай ще се обърнеш за помощ към здравната каса. Ако искаш, вземи със себе си майка си или по-голяма сестра. Бъди настоятелна!

2. Ако не ти се занимава, отиди на частен гинеколог.
Aми всъщност се чудя има ли смисъл да ходя на гинеколог-все пак имам цикъл от скоро и сега прочетах, че е нормално в началото да ми е нерегулиран!Ами или пък сега да поговоря с мама ли? 8)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2007, 18:32:43 pm »
Поговори с майка си. И отиди на гинеколог, всяка жена, която има сексуален живот, трябва да прави поне 1 път в годината изследване за състоянието на маточната шийка, което се нарича цитонамазка и е важно за твоето здраве.

Димитър Кудоглу
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2007, 18:49:53 pm »
Поговори с майка си. И отиди на гинеколог, всяка жена, която има сексуален живот, трябва да прави поне 1 път в годината изследване за състоянието на маточната шийка, което се нарича цитонамазка и е важно за твоето здраве.
Значи, поговорих с мама-я каза, че щом не водя полов живот няма от какво да се притеснявам и кажа, че е нормално-Нали казах-не водя полов живот-значи не е нужно да ходя на лекар :D
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2007, 18:52:06 pm »
Ами на водя полов живот!

Ех, Пепи, ами като пишеш с правописни грешки, как да те разбере човек.  :lol:

Хайде бъди здрава и слушай мама, но иди на лекар.
Заключвам темата.

Димитър Кудоглу