Привет Chantal, да ти кажа, направо ме изненада с този въпрос... За пръв път чувам хламидия да се изследва с урина... То стерилна урина може да се изследва за бактерии, но за хламидия се търси в кръвта или във вагиналния секрет. И то се прави специално изследване на вагиналния секрет, което е различно от обикновената микробиология (като се пусне вагинална честота с микробиология - може да излезе друго, но за хламидия си е специален реацкива, с който се изследва и обикновена микробиология не може да го покаже). Т.е, ако ти направят микробиологично изследване - може посявката да остане стерилна, въпреки че всъщност може да имаш хламидия - защото за нея се взема отделен секрет по определен начин и се пуска специално изследване. Не знам ти къде го правиш, а и защо 30 дни ще чакаш??? Обикновено посявките на разни бактерии и гъби се чакат 3-4 дни, а после ако се изолира някакъв микроорганизъм - още няколко дни за антибиограмата, но до 7-8 дни максимум, това 30 е мнооого... Поне аз не съм чувала за такова...