0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Колко ви е прогестеронът?
« -: Октомври 05, 2005, 10:45:52 am »
Бихте ли споделили ако сте изследвали прогестерон какви са стойностите, на кой ден (от цикъла или след ову), взимали ли сте някакви медикаменти същия месец.

Благодаря!
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2005, 11:17:36 am »
Аз го изследвах на шестия ден след овулацията - беше 66 при реф. стойности 5-86. През този цикъл бях взимала дуфастон 3х1.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2005, 13:35:04 pm »
На 7 ден след овулацията: 81.07 (реф. 10.62-81.28 )
През този месец не вземах никакви лекарства.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2005, 13:58:49 pm »
На осми ден след ову и 20-ти от цикъла- 90.53  /реф. стойности 10.62-81.28/.
Не съм приемала никакви лекарства.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2005, 14:39:36 pm »
7 ден след уж доказана овулация, т.е. на 21 ден
Progesteron 2,28 nmol/l (5.3-86)
по време на изследването вече втори месец пиех Оргаметрил
Изледван в Цибалаб

Четири или пет месеца по-късно пак на 21 ден прогестерона беше по средата на референтните стойности за лутеална фаза, довечера ще погледна колко точно. Нищо не пиех. Изследвано при Владимиров.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2005, 12:14:55 pm »
Цитат на: Momiche
На осми ден след ову и 20-ти от цикъла- 90.53  /реф. стойности 10.62-81.28/.
Не съм приемала никакви лекарства.

Момиче, виждам че показанията ти са малко над горната граница - какво каза лекаря ти?
Аз току-що си взех резултатите и моя прогестерон също е над горната граница: 31.02 при граници 1.7 - 27. Теста е правен на 21-ви ден.
Ще ходя на лекар чак другата седмица, но до тогава ще умра от притеснение. :oops:
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2005, 13:08:17 pm »
Момичета, ако искате не отговаряйте. Зададох въпроса си преди да разгледам в бг-мама. :oops:
Там видях и какво е отговорила Мимето, за това, ако модераторите преценят могат да изтрият последните два постинга :)
Намерихме нашето синче.
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2005, 14:02:45 pm »
Добре де, напишете с 2 изречения за останалите :D
Благодаря ти, Бени!

*

peti_pati

• 746
« Отговор #8 -: Октомври 27, 2005, 15:11:30 pm »
Ами поне доколкото разбрах от обсъжданията по темата за завишения прогестерон (в бг-мама), ако стойностите не са чак толкова драстични - не е особен проблем.
Като се успокоих малко и размислих, може да се окаже, че съм направила изследването на 6-ти, а не на 7-ми ден от овулацията: ходих на преглед на 16-тия ден и лекаря каза, че овулацията вече е настъпила и е било скоро (не можах да отида по-рано, защото бях в командировка :(  и температура не мерих пак по същата причина).
И понеже не се знаеше точно кога е било овуто, реших да направя изследванията на 21-ви ден.
Аз естествено ще разпитам лекаря дали това е проблем и какво може да се направи, но това ще бъде най-рано идната седмица :?
А ето и отговора на Момиче:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=42612.msg793882#msg793882
Намерихме нашето синче.
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2005, 19:07:11 pm »
Пети-пати, едва сега ти виждам въпроса.
Ами аз коментирах тогава с лекарката този завишен прогестерон и тя каза, че върху него не може да се влияе, но това завишение не е никакъв проблем, даже при бременните очаквали той да е над 100 /аз още не съм се обременила/. С две думи ми каза да не се притеснявам и да си гледам живота.
После друг лекар ми гледа тези изследвания, но нямаше никакъв коментар или по-точно ми каза, че не може да имам едновременно завишени пролактин и прогестерон, защото едното пречи на увеличението на другото. Направих нов пролактин, той се оказа в норма, но прогестерона така и не го коментирахме повече и аз реших, че явно не е проблем, щом не му обръщат внимание. Като цяло знам /вече са ми бледи тия знания, дано съм запомнила правилно/, че прогестеронът влияе върху дебелината на маточната лигавица, а да е дебела не е зле :). Моята винаги е била дебела след ову-това следено с уз. И винаги съм имала обилна менструация. Та така-нямало било повод за притеснение.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2005, 09:46:11 am »
Благодаря за изчерпателния отговор Момиче :kiss:
Аз се поуспокоих след ровенето за информация във форумите - ти също много ми помогна.
Естествено ще обърна внимание на лекаря ми при следващия преглед и ще докладвам какво е казал. :D
Намерихме нашето синче.