0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Здравейтер момичета! Предстои ми инсеминация. Направих изследванията, които ми назначи докторът, на третия ден от цикъла. Всичко е ОК. Малко ме притесняват стойностите на  два от хормоните. Може ли някой да коментира резултатите?
TSH - 3,650
LH - 12,62
FSH - 5,97
PRL_3IS /Prolactin/ - 30,86
Estradiol - 21
В лабораторията казаха, че първите три са в норма. Последните имат леки отколонения, но по принцип се изследвали в последните дни от цикъла. Знае ли някой дали са нормални резултатите за третия ден.
Много, много благодаря предварително на всички, които отговорят.
*
защо не напишеш и референтните стойности,ще помогне да се ориентира човек :wink:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

Rib4o

• 211
PRL_3IS, нормата е от 1,39 до 24,20
Estradiol, нормата е от 39 до 189
*

Rib4o

• 211
Благодаря ти, Counterfeit, за светкавичната реакция!
*
Gea,мога единствено да кажа,че съотношението ЛХ:ФСХ би трябвало да е 1:1,за да са ОК... съотношение 2:1 може да означава поликистоза,но не зная точно - дано се включат момичета с подобен опит.
Другите два наистина са извън референтните граници,но за съжаление не мога нищо повече да коментирам тук - но пък най-искрено ти желая  успех в борбата понататък!
 :goodluck:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

Rib4o

• 211
Благодаря ти, Counterfeit! Просто мисля, че много се обърквам. Благодаря за съпричастността. Имам приятели лекари. Утре ще питам.
Поздрави от мен! Стискам палци за теб!
  Gea, хубаво е да се консултираш с ендокринолог, за мен и TSH не е много наред, стига да не е грешка на лабораторията. По принцип е хубаво ТСХ да е до 2,5 при опити за забременяване, но все пак трябва да говориш с лекар. Успех ти пожелавам от все сърце!

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Както са ти казали момичетата, съотношението ЛХ:ФСХ трябва да е приблизително единица, нищо че са в референтни граници. За пролактина спази ли всички изисквания, той се влияе от доста фактори - повишението може да се дължи на стрес, физическо натоварване, дразнене на гърдите и зърната, както и при приемане на обилно количество месо.
Обсъди всички резултати с гинеколога си. Предишни хормонални изследвания имаш ли? Фоликулометрия имаш ли правена? Засечена овулация?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Rib4o

• 211
За първи път си правя хормонални изследвания. Мисля, че спазих изискванията, но за стреса няма какво да говорим. Направо съм в капана му. Благодаря на всички за мненията, но дали са адски фатални тези резултати, защото все пак ми предстои инсеминация?
*
Непременно консултация с ендокринолог. ТСХ е много високо. Възможно е точно това да е причината и за високото ЛХ.
Прочети тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=807&Itemid=31
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Rib4o

• 211
Благодаря, White. И други момичета смятат, че TSH е висок, но от лабораторията дават референтни стойности 0,490 - 4,670. Моят резултат е 3,650. Излиза, че съм в нормата. А изследваният хормон е записан точно hTS_II.
*
Според старите референтни стойности наистина излиза, че е в норма, но много често сме обсъждали, че се обмисля намаляване на горната граница. При ТСХ над 2-2.5 шансовете намаляват драстично.
Все пак след настъпване на бременност щитовидната жлеза се увеличава и хормонът може да нарасне още, а лекарствата не са много препоръчителни. Аз съм си говорила с д-р Тодорова и според нея при целенасочени опити трябва да е под 2.5. И винаги да се изследва заедно с ТАТ и МАТ антитела.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Rib4o

• 211
Благодаря, White. Момичета, простете невежеството ми. Наистина като се порових малко, установих, че се подлъгвам по остарели референтни стойности за този хормон, но да не забравяме, че съм в дълбоката провинция. Според нашите лекари тук, включително и мои приятели, всичко е наред, а излиза, че няма нито един хормон в норма. Благодаря на всички за помощта. Ще се обърна към специалисти. Стискам палци на всички. Желая ви успех!