Здравей,
и аз съм с такава диагноза от този вторник.Бях пуснала репродуктивни хормони, които са абсолютно задължителни и пуснах за всеки случай хормони на щитовидната жлеза+ТАТ и МАТ. И се оказа, че МАТ ми е 9 пъти над нормата, хормоните са леко завишени, а ТСХ е под долна граница. Бях на преглед при д-р Тодорова и тя ми предписа лечение. Каза, че ще се справим с проблема, но незнам за колко време. Днес бях при д-р Стаменов на преглед, на 11 ден от цикъла и той ми каза, че причината да не забременея е точно това заболяване. Иначе от прегледа и от репродуктивните хормони стана ясно, че всичко е наред, образувам си фоликули, лигавицата ми е нормална, матката също и т.н. Дори доктора каза, че не иска да ме вижда повече, преди да регулирам хормоните и МАТ при щитовидната. Според него, ако се отстрани това заболяване има шанс за естествено забременяване.
Разказвам ти това, за да ти помогна и да ти кажа, че най-вероятно това е причината за незабременяването. Направи си хормони на щитовидната (ТСХ, Ф3, Ф4), ТАТ и МАТ, намери си добър репродуктивен ендокринолог (аз ти препоръчвам д-р Тодорова) и действай. Може да се окаже, че всичко е много лесно решимо. Само трябва някой да ти посочи вярната посока.
Успех!