Аз за подобни случки, малко книжленце мога да напиша...
Марина, и аз често си задавам този въпрос - Как може?
Явно в България - може. Няма закони, няма ред.
Преди години празнувахме имен ден на свекърва ми /тогава още беше само майка на приятеля ми/. Тръгваме да се прибираме към 2 часа и гледаме, че гумите на колата и четирите надупчени с нож! Каква олелия настана,не мога да ви опиша. И полиция идва.
В крайна сметка се оказа, че сме заели мястото на съседа на паркинга. Е може ли такова нещо? Да не би да плаща такса за това място?
От няколко години живеем в една и съща квартира, съседите отгоре също са квартиранти. Ей Богу ден не минава, ако колата ни е под терасите, да не намерим нещо хвърлено отгоре й! Тези хора не си хвърлят боклука в контейнерите, а през терасата - хвърчат торбички, опаковки, изтърсват си килимите отгоре, плюят се семки, а няколко пъти съпруга ми намира върху колата изгнили плодове, домати от буркан, лютеница. Ужас!
През лятото влизам аз в кухнята с покупки и гледам съседа отгоре за пореден път изтърсва килима си през терасата. А отвън прането ми е по всички простири. И то бяло. Гледам килима закача белият ми панталон. Перде ми падна и като се ядосах.
Излязох и му викам "Е бива ли така? Не виждате ли, че има пране?" . А той вика "Ами аз погледнах, но видях само цветята". Викам му "Е как така цветята видя, а прането не". Оня си прибра килима. Имаше затишие няколко дни. И старата песен на нов глас.
Абе простаци да искаш!