Здравейте!
Искам да ви споделя какво ми се случва и да поискам чисто човешки съвет. Това не е поредната тема на незнаеща тийнейджърка, нито някаква шега за загуба на време. Надявам се да се отнесете с разбиране!
На 18 години съм. Преди една седмица се разделих с приятеля ми след 2-годишна връзка. Виждаме се и сега, говорим си, просто някак нещата не са същите. Той остсъстваше дълго време и се виждахме рядко в последните месеци. Обаче на мен сега ми закъснява. Не мога да преценя с колко дни, защото минялия месец ми дойде 7 дни /даже и повече/ по-рано! Това ме успокоява до някаква степен, но все пак имам съмнения за бременност- ПМС-то беше на лице, гърдите ми се бяха подули, но днес се пооправиха, лошото настроение също го имаше дълго време. Не знам дали от тази раздяла организмът ми не е стресиран, така си обяснявам симптомите и закъснението. Обаче пък днес цял ден ме боли коремът насвякъде и ми се повдига. Да, това също може да се обясни-някакъв вирус например! Освен това през последните месеци сме правили секс най-много 2-3 пъти, винаги с презерватив, но е имало и контакт без презерватив за много кратко време! Знам, че това крие незначителен риск от забременяване, но все пак...Притеснена съм от ситуацията, днес не посмях да си взема тест, може би в следващите дни ще го направя, ако не ми дойде. Но ме е страх и от това, че не знам как да му кажа за притесненията си, страх ме е сега, когато сме почти разделени, той може да си помисли, че се опитвам да го разигравам, наистина не знам какво да мисля и как да постъпя.
Знам, че ми е много объркан целият разказ, но моля ви, дайте ми съвет и ако може мнение за състоянието- случвало ли ви се е да ви закъснява така, на какво се дължи евентуално, дали наистина не е бременност? А ако е така, как да му кажа, как да го помоля за помощ? Последното, което искам, е да го задържам и ограничавам, но само той може да ме разбере в случая и имам нужда от него!
Благодаря за вниманието!