0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
LUF синдром
« -: Септември 26, 2005, 13:43:19 pm »
Скъпи момичета, искам да попитам тези от вас, който са се сблъсвали с тази диагноза - LUF синдром открили ли са на какво се дължи и как са продължили на татък с опитите за дете. :(
Има ли някакво медикаментозно лечение или решението е само ин витро/ИКСИ?  :balk_145:
Намерихме нашето синче.
*
LUF синдром
« Отговор #1 -: Септември 26, 2005, 17:40:55 pm »
Здрасти, peti_pati!

До колкото съм запозната, LUF-syndrome представлява синдром на не спукания фоликул!  
Може да се помогне със следните процедури- обелване или надупчване на яйчниците. Фоликула може да се спука с инжекция  Прегнил. Инвитрото също е решение на проблема.
Толкова от мен, нека да ти отговорят и други момичета, за да си наясно.  
Успокой се миличка и погвори с лекаря си.

Успех!
LUF синдром
« Отговор #2 -: Септември 26, 2005, 18:58:03 pm »
Здравей.Аз съм с такава диагноза и направих ин витро.Но това с Прегнила също е доста практикувано от докторите така че можеш да пробваш.Доктора ще реши кой е по добрия вариант.Не се притеснявай и се бори с този гаден ЛУФ синдром.Поздрави и успех 8)
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
LUF синдром
« Отговор #3 -: Септември 27, 2005, 08:54:30 am »
Благодаря ви момичета.
Говорих с лекаря си и той ми представи двете алтернативи - лапароскопия или ин витро.
Каза ми сама да реша, но това са вариантите. В момента съм раздвоена :roll: Четох много от момичетата тук и в друг форум и за двете процедури - ще се опитам да се успокоя и да помисля трезво.
Успех и на вас :cuddle:
Намерихме нашето синче.
*
r
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2005, 19:39:12 pm »
Zdrawej. Men me operiraha ot kista .И понеже така и така ме отвориха ми направиха същото обелване и надуп4ване, Целта е да махнат твърдата обвивка, която явно има яй4ника .Да моге да отделя фолик. Аз бих опитала. Късмет каквото и да решиш
п.п не е болезнено, прави се с упойка , пък е и по- евтино от инвитрото. и мисля , 4е може да ти помогне, ако не се окаже 4е в основата на проблема е нещо др
*

Anonymous

LUF синдром
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2005, 10:02:21 am »
Благодаря ти Дидон :bighug:
Сега вече съм убедена, че ако това са алтернативите - първо ще е лапароскопията.
Днес пак съм на лекар и сигурно ще имам повече информация след това. :wink: