0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,имам проблем този месец.Следя си цервикалната слуз от много време, и по принцип всеки месец си ми е както трябва да бъде/първо кремообразна,после в самия ден преди О става много обилна белтъкообразна .Да оба4е този месец има6е маааалко кремообразна,да не кажа 4е по4ти липсва6е и тя,а ве4е втори ден няма никаква,ама наистина никаква.Много съм притеснена за6тото О би трябвало да е след 2/3 дни максимум,а без цервикална слуз сперматозоид4етата няма как да оцелеят.Който знае да помага.На какво може да се дължи това и как да се справя с проблема.Лекарства в момента не вземам,с изключение на фолиева киселина,вит.Е и вит.Ц.Про4етох из форумите за Мукосолвана,6те опитам и това.Кажете ако знаете не6то и вие.Благодаря ви.
*

minesota

• 239
  • Всичко е възможно!!!
Здравей, аз съм нова във форума и още не съм наясно с тези неща, но някъде из форума четох мнение на Мели, че Мукосолвана не бил ефективен а даже напротив, мисля че сиропа трябва да е отхрачващ,но да не е Мукосолван.
Не мога да се сетя къде го четох, но ти все пак питай някой, който е по-наясно с тези неща! Успех и всичко най-най ! :)
*
 Тинки, четох че не винаги цервикалната слуз е толкова обилна, че да се вижда по бельото. Може да имаш такава, но да е в самия цервикален канал. Освен това не е сигурно че сперматозоидите няма да оцелеят. Във ФФ разглеждах графики на бременност без регистрирана фертилна слуз ;) Друго което прочетох пак там е че фертилната слуз е нужна в дните преди овулацията, за да може сперматозоидите да стигнат в тръбите и да "дебнат" там предварително. В сайта препоръчват при липса на слуз да се прави секс възможно най-близко до момента на овулация.
В крайна сметка не е нужно всичко да е като по учебник, за да стане бебето. Както и графиката по учебник не гарантира бременност.
И аз се хващам че се вманиачавам понякога, което не ми се отразява добре. А по-важното е да се работи по въпроса ;)  :bed::ttc:
  Понякога при мен белтъкоподобната слуз я има за около 10 дни,понякога изобщо не се забелязва такава,но разбирам за нея по време на секс. Не се тревожи!Стискам палци!
*
Тинки, не се притеснявай мила, аз също ту имам , ту нямам , но по-скоро е доста оскъдна, но на една фуликометрия , при положение, че нямах почти нищо по бельото гинеколожката ми каза....чудесна цервикална слуз, белтъкообразна, точно каквато трябва да бъде преди пукането на фоликула, а и той си беше с размери за пукане. Иначе и аз винаги се притеснявам за тази слуз, има един сироп за кашлица, който е на билкова основа и все се каня да започна да го пия - хустагил, това е екстракт от мащерка и все ми се струва, че е по-подходящ в нашия случай;-)))
Хайде мила, не се притеснявай и УСПЕХ!!
 :bighug:
Благодаря ви много момичета.Дано наистина да не е никакъв проблем.Ще опитам и билковото сиропче на Танита7.Благодаря :)
Здравей Tinkito,
А също съм чела за Мукосолвана. Той е подходящ за ЦС защото втечнава секретите, както бронхиалните, така и ЦС, затова може да се пие по 1с.л. преди и по време на О.
Но пак най-добре е да се консултираш с лекар! :)
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Тинкито, аз пък мисля че нищо не трябва да пиеш. Не е задължително винаги слуста да е толко обилна че чак да тече.
Не знам какъв е проблема при вас, но не мисля че точно това е пречката. Давай смело напред и не се тревожи. :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Не,определено това не е проблема,а и е инцидентно,за първи път ми се случва.Притесних се да не вземе да се превърне в следващия за решаване проблем,и да не би аз да предизвиквам с нещо това явление.Надявам се да отмине и всичко да си е наред.Шашкам се нещо :)
Благодаря ви.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
tinkito мила,не се притеснявай!!!! :DИ при мен понякога се вижда,понякога не. :DТочно в месеца когато реших да направя посткоитален тест при д-р Даскалов ,невидях абсолючно никаква цервик.слуз и много се бях притеснила от резултата!
Впрочем резултата от посткоитален тест беше перфектен!!!!!Цервикална слуз си имаше достатъчно там кадето трябваше да е. :lol: :lol: :lol:
Тинки да ти кажа 4е при мен също се слу4ванякой месец да не се забелязва но както каза Перошинка я забелязвам по време на секс,мисля 4е няма повод да се притесняваш!Успех мила!!!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Фертилната слуз не става такава по време на О, а няколко дни преди О.
По време и след секс може да се сбърка със семенната течност.
Не е фатално за един месец. Подкрепям момичета за това, че не винаги се вижда по бельото. Ако забележиш, че много време отсъства може да се консултираш с лекар. И недей пи каквито и да било сиропи. Правете любов, обичайте се и не се затормозявайте излишно  :wink:. Успех ти желая с бебеправенето. :goodluck:
Ок. :DБлагодаря много.
*
И аз почти нямах, да кажа хич даже...не се притеснявай.Както са казали момичетата явно не винаги е толкова обилна. Според мен не пий нищо преди да си се консултирала с лекар. :)
И при мен се променят нещата с тая слуз. Понякога  си мисля, че я няма, а като почнем да правим секс нещата се променят и тека много. Ако  се тревожиш толковаза слузта, отделете повече време за сексуалната прелюдия, нали тая слуз се секретира и при възбуда. Така пишеше в книжките като бях тинейджърка. 
И при мен се променят нещата с тая слуз. Понякога  си мисля, че я няма, а като почнем да правим секс нещата се променят и тека много. Ако  се тревожиш толковаза слузта, отделете повече време за сексуалната прелюдия, нали тая слуз се секретира и при възбуда. Така пишеше в книжките като бях тинейджърка. 

Аз говоря за цервикалната слуз,а не за слузта при възбуда,това са две коренно различни неща.Едното се секретира от Бартолиновите жлези,а другото се отделя от шийката на матката,за да улесни движението на сперматозоидите.Проблеми със слузта при възбуда нямам  :D
Както и да е ,проблема се оправи и без друго.
Благодаря на всички! :)
Tinkito, и аз от 5-6 месеца не забелязвах цервикална слуз и много се притесних. По принцип всеки месец си знаех кога ми е овулацията като си улавях момента по цервикалната слуз и изпаднах в паника - реших дори, че имам проблем с овулацията. Оказа се, че нищо ми няма и че си имам достатъчно слуз и след като в паниката си направих всички необходими изследвания, защото от 6-7 месеца бебеправим и не ставаше, накрая се успокоих, че нищо ми няма и веднага забременях. BTW това се случи преди няма и месец.

Мисълта ми е: Споко и всичко ще се нареди!

Успех на всички :D
viola75 Ами то момичето е бременно (и темата е от преди повече от месец) :wink: