Здравейте на всички.От 2 месеца правим опити със съпруга ми за бебче,но аз имам проблеми със съня и понякога прибягвам до сънотворни,по точно Зопиклон.Всички опити като топло мляко с мед,телевизия,тишина и т.н. не ми помагат да заспя.Дори когато се уморя прекалено през деня и се очаква да ми се доспи,при мен се получава обратното,явно организма ми се възбужда от натоварването и ставам като бухал-сън не еме лови.Лошото е,че работя сериозна работа и немога да си позволя да ходя недоспала,защото ми влияе адски зле на организма-вие ми се свят,отпаднала съм,треперя,размазва ми се погледа.Ако 3 дена не спя,после примерно няколко спя и пак от мначало.Знам ,че сънотворните са вредни за бебето,но всъюност аз незнам кога ще стане бебо и се притеснявам какво да правя.Дали има опасност да ги пия докато разбера,че съм бременна/това ще е по цикъла ми,много ме е редовен/ и тогава да ги спра или още от сега да ги спирам,пук ще се мъча на работа?Ето снощи пак неможах да заспя,много се чудех дали този месец е станало,защото трябва да ми дойде в края на седмицата ,но пак пих хапчето.Сега съм добре физически,но си мисля мако бебо е станал дали няма да му повлияе и на него,нищо че е толкова рано?
Моля за съвет,ако някой е имал подобен проблем.Четох,че имало сънотворни на билкова основа-дали е истина и къде ли се продават?Мъчат ме съмнения-помагайте