0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

megsun

• *
  • 32
  • Impossible is Nothing
[color=oran
Здравейте момичета,
и аз имам идеи за забременяване, така че усилено се подготвям. 
Преди 7 години щитовидната ми жлеза бе отстранена оперативно и оттогава трябва да поддържам ниво на TSH около 0.08 с L-Тироксин (по 1,75 мкгр на ден). Направих си изследвания на половите хормони по лекарско предписание и стойностите ми са (при цикъл 29 дни):
LH-10.47, FSH-7.05, Estradiol-34.45 (на 6-ти ден от цикъла) и
Progesteron-22.6, Prolactin-8.84 (на 20-ти ден от цикъла).
Има ли някой с подобна съдба? Какво ще кажете за хормоните ми?

ПРИЯТНА ВЕЧЕР!
Успех на всички и горе главата............
НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С ВАС  :)

ge][/color]
Re: ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ ПРИ ЛИПСА НА ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2007, 17:25:40 pm »
Здравей,
Хубаво е да пишеш референтни стойности, че за всяка лаборатория са различни.
Струвами се че ЛХ ти е малко висок за този ден от цикъла, или е сигнал за ранна О.
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2007, 23:58:08 pm »
Имам позната, на която са отстранили изцяло щитовидната жлеза още в детските и години. Тя пиеше Л-тироксин всеки ден. Сега има две годишно дете и забременя без да е планирала бременност. Успех
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2007, 14:40:11 pm »
Здр  megsun  , аз също съм със отстранена щитовидна жлеза за мое разочарование нямам дори малко пъренце от нея махната е зялата през април тази година , доста бях притеснена , но господ си знае работата и последния ми цикъл беше 5 май тази година и сега чакам най хубавото нещо в моя живот ( моето бебче )
За хормоните мойте са ужасни тази седмица са нормални и след една пак са се покачили но постоянно увеличавам дозата на елтироксина В момента пия по 200 мг но се очаква тази седмица да го направим 250
Оперира ме един от най добрите доктори от ендокринологията той ми каза че това лекарство не вреди на бебето а даже много му помага .
Бебчо вси взима всичко което му е нужно , а за да има и за мен увеличаваме дозата напред с месеците .
Моя съвет е да се консултираш с Д-р Катя Тодорова , тя ще ти обясни доста неща . Занимава се с бременни който има проблеми с щитовидната жлеза и с диабета както и с бъдещи майки.
Надявам се да съм била полезна поне малко
*

megsun

• *
  • 32
  • Impossible is Nothing
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2007, 15:55:48 pm »
Благодаря ви, момичета  :bighug:
за съветите и за моралната подкрепа