0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Объркана съм!
« -: Октомври 09, 2007, 16:17:48 pm »
Момичета моляви кажете ми какво да правя.Имах спонтанен аборт на 8 август един месец по късно отидох на лекар и ми откриха пукащи кисти на ляв и дясен яичник.Доктора ми преписа Ясмин но от притеснение за кистите забравих да го попитам колко месеца трябва да го пия.Ясмина го пия вече 12 дни и до 10 ден карвях.Понеже не съм в Бг и реших днес да му се обадя и да го попитам за карвенето,до кога трябва да ги пиа.Доктора ми каза да ги пиа постоянно за да се предпазq от бременност и да не последва пак спонтанен аборт и когато реша да забременqвам 2;3 месеца преди това да ги спра.Вапросите сега ми станаха още повече тука в Англиа след аборта ми казаха че след 2;3 месеца мога спокойно да забременея,от форyма чета 6 месеца че трqбва да се изчака и сега ваобще незнам какво да си мислq.И наи важното което ме притеснява защо пак съм рискова за спонтанен аборт след като тези пукащи кисти ги водqт за безобидни и барзо се лекували???Незнам вече на кого да вярвам ,какво да правq и какво става с мен???Прежевqх го аборта нqкак си,а сега започнах да се притеснqвам защо пак има риск от спонтанен аборт? :balk_145:
« Последна редакция: Октомври 09, 2007, 16:53:18 pm от Tigarche »
*
Re: Объркана съм!
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2007, 17:38:51 pm »
Мила съжалявам за случилото се.Разбирам как се чустваш.Досаттъчно тежко е да се справиш с болката от загубата.А и тези объркани доктори - да се чудиш кой да послушаш.Незнам дали мога да ти помогна , но ето накратко моята история.
Преди 11дни загубих бебето си в 24г.с.Все още кървя и пия метергин 3х1; доки каза да го пия докато кървенето спре.После да чакам да ми дойде пръвият спонтанен(нормален)МЦ и тогава можем да възообновим интимните си контакти със съпруга ми.2м по-късно(т.е. след 3-я спонтанен М) можем да започнем с опити за бебче.
Аз лично, обаче изчетох доста противоречиви тези по въпроса.И реших (т.к. при мен аборта си беше "нормално" раждане,просто бебчо се роди мъртво)след първият спонтанен МЦ да отида на преглед при спициалист патологична бременост.Да видим как е положението.Защото при всяка жена е индивидуално и всичко зависи от състоянието на организма и.
Така че моят съвет е да отидеш на преглед.Да те видят как си ,ако е необходимо да направят изследвания.
Желая ти късмет и дано скоро имаш повод да се похвалиш с радостна вест.
Re: Объркана съм!
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2007, 21:48:01 pm »
мама*07 БЛАГОДАРЯ ТИ за съветите и подкрепата!!!Много съжалявам за това което ти се е случило и искренно ти пожелавам скорошно възстановяване и да си родиш живо и здраво детенце.Знам че няма да го забравиш това което ти се е случило защото при тебе си е било оформено бебе докато при мене беше все още ембрион и пак го преживях тежко.Единственото което мога да ти пожелая да си позитивно настроена и вярвам че Господ ще те възнагради Миличка.Трябва да бъдем силни!!!Аз смятам да изпалня съвета ти и да отида на лекар,Благодаря ти! :bighug:
Re: Объркана съм!
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2007, 22:14:06 pm »
Много съжалявам за това, което ти се е случило, дано никога повече не го преживяваш! Като жена, която го е изпитала, искрено ти съчувствам.

Каква е причината да не вярваш на английските лекари? Те подхождат много по-щадящо спрямо организма и не предписват хормонални препарати, особено без доказан проблем с хормоните... За предпазване от бременност има измислени достатъчно много средства.

Каква е диагнозата /причината за аборта/? В болницата би трябвало да ти издадат епикриза, какво пише на нея? И какво значи "пукащи кисти", не съм срещала такъв термин на български?

Re: Объркана съм!
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2007, 00:23:08 am »
Вазарели благодаря ти за пожеланията,съжалявам че и ти си преживяла тази болка!!!Значи кистите ми ги откриха в БГ и аз незнам какво значи това просто доктора ми каза че за да ги изликуваме трябва да пия Ясмин.За аборта в Англиа ми казаха че не е нещо опасно нямало пряка причина за да го причини просто на 5 бременности 4 оцелявали 5 сваршвала като моята.Това в Англиа го смятат за съвсем нурмално.Точно затова се притеснявам че доктора в Бг ми изписа хапчетата за кистите а пак сега ми каза да ги пиа постоянно че може пак да забременея и последствиqта да са спонтанен аборт.И когато реша да забременqвам 2;3 месеца преди това да ги спра противозачатацните.Сега незнам какво да си мисля дали 3 месеца след аборта да се пазя или 6 месеца.Но твардо съм решила да отида на лекар тука в Англиа колкото и да не им вярвам и да видя ваобще минали ли са тея кисти или не.
*
Re: Объркана съм!
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2007, 02:36:22 am »
Миличка, съжалявам! Мога да си представя болката, която изпитваш защото аз също преживях аборт в 20г.с. преди по-малко от 2 месеца. При мен беше лекарска грешка. Консултирах се с едни от най-добрите доктори, кога мога да подновя опитите и всички единодушно ми отговориха- 2 чисти цикъла или 2-3 месеца. Най-важното в момента е психически да се успокоиш, защото както физическото, така и емоционалното ти състояние е много важно.

Прежевqх го аборта нqкак си,а сега започнах да се притеснqвам защо пак има риск от спонтанен аборт? :balk_145:

Не мисля, че само след един спонтанен аборт има риск отново да се повтори. Това е много често и нормално явление, особено в първите седмици на бремеността. Не се притеснявай, гледай напред и веднага щом се прибереш в Англия посети твоя д-р!
Успех!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Объркана съм!
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2007, 22:20:56 pm »
Здравей. При моят спонтанен аборт док каза да изчакам само един цикъл и да подновим опитите отново. При мен от значение беше това, че беше рано в 7г.с. А за това дали ще се случи отново няма гаранции за съжаление. И мен ме предупредиха за това.
Моят съвет е да продължиш напред(колкото и да е трудно)и да не мислиш, че това може да се повтори. Силата на положителното мислене е голяма. Късмет.
Re: Объркана съм!
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2007, 00:18:36 am »
Здравеите Nataly и Ocean, много ви Благодаря за подкрепата!!!Искрено съжалявам че и на вас ви се е наложило да преживэте тази болка.Ще се радвам скоро да си пишем по друга тема във форума и да си се похвалим с хубава новина.Nataly моят аборт също беше в началото в 8г.с. и тука в Англиа ми казаха 2;3 месеца ,а в Бг 6 месеца.БЛАГОДАРЯ ВИ момичета за съветите и подкрепата!!!  :bighug:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Объркана съм!
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2007, 00:36:55 am »
Тигърче, и на мен така ми казаха - в Германия да е 3 месеца пазенето, в България - 6. Като си говорихме с лекаря в България той ми обясни защо смята за правилно 6 месеца и аз реших да му се доверя. При мен има съпътстващи проблеми и се опитвам да реша тях. Освен това при скорошна бременност, когато организма не е регулирал хормоните и самата лигавица напълно е възможно да се случи отново спонтанен аборт. Затова аз си се пазя чинно и си чакам да реша останалите си здравословни проблеми. Много е важно за една нова бременност и физическото, и психическото ти състояние да са в ред.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Объркана съм!
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2007, 09:30:21 am »
и аз да подкрепя Ганка. Моят лекар ми обясни, че в повечето случаи може и лигавица, и всичко да е наред още след 3 цикъла, но 6 месеца е по-добре и заради емоционалното ти стабилизиране. И аз като Ганка, вече 7 месеца след аборта не мога да се вкарам в ред, най-вече хормонално и затова чакам. Дано не чакаме дълго и следващия път да завърши щастливо за всички.
*
Re: Объркана съм!
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2007, 13:18:17 pm »
И аz подкрепям мнението на Ганка. Трябва да си добре и фиzически и психически.
На мен след zагубата (в 20 г.с.), лекарката ми в Германия и таzи, направила аборта в Англия ми каzаха, че след първия спонтанен цикъл можем да zапочваме с опитите. Но и двете ме предупредиха, че докато тялото не е "готово да приеме" нова бременност няма как да стане. Забременях на 6 месец опити.
Аz бих иzчакала 6 месеца.
Успех.
*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
Re: Объркана съм!
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2007, 14:00:41 pm »
когато направих спонтанен аборт маи месец се обадих веднага в клиниката за инвитро дали ще ме приемат септември.притеснявах се от факта 4е може да ми откажат защото няма 6 месеца от аборта.но доцентката ми каза 4е ще ме приемат но при условие 4е сам психи4ески и физи4ески вазстановена.може би затова докторите посо4ват разли4но време да се из4ака защото всеки организам се вазстановява за разли4но време
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...