0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Непроходима тръба и полип
« -: Октомври 11, 2007, 21:10:02 pm »
Здравейте момичета,днес ми правиха цветна снимка под ултразвук(не знам дали това е правилното описание.Резултатът е непроходима дясна тръба и полип в матката(къде,колко голям-доктора не изпадна в подробности :D,а и аз не посмях да питам)Това ,което ме учуди е ,че ми предстоят две операции-една за премахване на полипа-и лапароскопия-за евентуално отпушване на тръбата,с цел избягване на ин-витро.Въпросът,който ме вълнува е не е ли възможно с една операция-лапароскопията- да се премахнат тези образувания?Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.
« Последна редакция: Октомври 11, 2007, 21:14:29 pm от elena763 »
*
Re: Непроходима тръба и полип
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2007, 18:33:49 pm »
Ели, лапарото го правят през 3 дупчици на корема.Полипът е в кухината на матката и може да се махне само чрез хистероскопия.Това е на границата между операция и манипулация - прави се с упойка/ при мен беше пълна/.Вкарват в матката камера, за да огледат и премахват полипа.
Все съм си мислила, че може с едно упояване да минат и двете операции.Но може и да не е така.Просто попитай доктора си.

« Отговор #2 -: Октомври 12, 2007, 22:07:53 pm »
Мерси Амина,явно трябва всичко да мине по реда си,а не както аз искам.Надявам се да е за добро.На теб премахвали ли са ти полип?След колко дни се възстановява човек?А нещо за цената на процедурата?
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2007, 13:35:02 pm »
Привет и от мен
:lol:Ели, на мен преди седмица ми премахнаха полип, няма нищо страшно, хистероскопията е с пълна упойка, после се събуждаш и след около час си отиваш.
Цялата процедура струва 360лв,премахва ми го д-р.Божидар Славчев.Сега чакам да ми излезе хистологията.Желая ти успех!