0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

бяло течение
« -: Октомври 04, 2005, 19:40:01 pm »
Здравейте, бих искала съвет.

Имам бяло, гъсто течение, без мирис, без сърбеж, без проблеми при уриниране. Ходих на гинеколог и незнайно защо лекарката го видя жълто-зеленикаво и в голямо количество. В момента чакам резултати от "вагинален секрет". Предписаха ми да пия гиналгин докато излезнат резултатите. Също така и промивки с сода и лайка. Според мен става въпрос за гъбички (Кандидоза). За какво става въпрос според вас и какво мога да предприема за да бъда сигурна в диагнозата?

Благодаря предварително за всеки отговор.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
бяло течение
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2005, 19:53:44 pm »
Копирам част от мой постинг в друга тема:
Виж сега, това тук е форум за Взаимопомощ, а не онлайн медицинска клиника.
Не се заяждам, просто ние тук сме все момичета, тръграли по гинекологичните незнайни пътеки на лечение.
Не те съветвам да препдриемаш каквото и да било лечение, прочетено от форум. Това, което примерно ще помогне на мен, на теб може и да навреди.

Причината, поради която евентуално твоят доктор го е видял  с описаните теб характеристики е може би това, че е направил мануален гиникологичен преглед, при който може да се види действителнита консистенция на влагалищното съдържимо.
Това, че няма сърбеж и мирис и цвят е чисто субективно нещо. Още повече, че по-често Кандида или Трихомонас ваг. могат да водят до сърбеж. По мириса Трихомоните отново водят първенство. Това не изключва друга бактериална инфекция, хламидия , микоплазма.

Разбира се, оставам 5% в полза на меркантилността на някой доктор, който иска да те лекува от нещо, което няма - има и такива , един от които опознах и го "благославям" в момента до девето коляно
бяло течение
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2005, 10:32:41 am »
Защо не си изчакаш резултатите от лабораторията и тогава да започнеш с лечението, а не така "изстрели на посоки". Не съм много сигурна и с тези промивки ...

При всички положения най-добре е лабораторен анализ и съответно лечение, ако се налага. Ако има нещо, трябва да се разкара!

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
бяло течение
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2005, 10:40:58 am »
От посявката на микробиологията сигурно ще ти дадат антибиограма, т. е. с кои антибиотици се лекува това което ти открият, отиваш при лекар и ще ти изпише. Спокойно, това се е случвало на всички ни.
*

silviya

бяло течение
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2005, 14:51:56 pm »
не пий хапчета преди микробиологията. тия наще доктори ... има над 2000 хил. вида течения а те от раз "ето ти свещички, пий антибиотик превантивно, прави си промивки и ще си ок". не знам и аз вече при 5 именити гинеколога отивам и до един си противоречат в диагнозата. думи нямам. а си плащам като поп. наистина обаче не предприемай самолечение, може да се консултираш и с друг лекар ако от сегашния не си доволна и лечението не помогне. не оставяй проблема сам да отшуми, защото само по-лошо ще стане
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
бяло течение
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2005, 18:46:54 pm »
Тия течения са "златна мина" за някои гинеколози.Така че,внимавай точно в коя лаборатория ти изследват секрета и дори е препоръчително да повториш изследването и на друго място (ако имаш възможност,рабира се).Не бързай да се тъпчеш с отрови.Познавам много момичета,които с години си имат течение и са обиколили всички възможни доктори и нищо.Последно една приятелка ми разправя,че доктора (поредния) и казал,че е хронично при нея и няма оправия и при всички жени имало някакво течение,само че при някой е по-обилно.Разбира се има и сериозни инфекций,които трябва да се лекуват,но...незнам,според мен не се шашкай излишно,защото докторите понякога могат да ти изкарат акъла за нищо.Желая ти успех!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
бяло течение
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2005, 20:17:24 pm »
silviya Гост, ще те помоля да не изказваш обобщени мнения за цялото лекарско съсловие.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
бяло течение
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2005, 21:36:15 pm »
Цитат на: silviya
не пий хапчета преди микробиологията. тия наще доктори ... има над 2000 хил. вида течения а те от раз "ето ти свещички, пий антибиотик превантивно, прави си промивки и ще си ок". не знам и аз вече при 5 именити гинеколога отивам и до един си противоречат в диагнозата. думи нямам. а си плащам като поп. наистина обаче не предприемай самолечение, може да се консултираш и с друг лекар ако от сегашния не си доволна и лечението не помогне. не оставяй проблема сам да отшуми, защото само по-лошо ще стане

Първо, няма над двеста хиляди вида течения. Второ, антибиотик за гинекологична инфекция се изписва след микробиология с антибиограма на вагинален и /за предпочитане/ цервикален секрет. С тва не толкова сложно изследване не биха си противоречали в диагнозата тия лекари.
"Именитите гинеколози" , при които си "цакаш като поп" ги заебах, извинете ме за циничната дума, но не всички лекари са меркантилни.
В едно си права -  не трябва да се остава проблема сам да отшуми.
Тръбя и лялям от тоя форум, че инфекциите пречат на забременяването , ама .... не всеки чува явно.
бяло течение
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2005, 15:25:28 pm »
Лейди е права,но самоуспокоението`Всяка жена има течение 8O  `явно още работи и много момичета не правят нищо по случая.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
бяло течение
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2005, 18:13:19 pm »
Цитат на: mini_mouse
Лейди е права,но самоуспокоението`Всяка жена има течение 8O  `явно още работи и много момичета не правят нищо по случая.

И аз мисля че Лейди е права. Наистина в доста места прочетох че дори леки инфекции пречат на забременяването. Разбира се има и такива жени които въпреки всичко забременяват и износват нормално. Може и да е въпрос на организъм и имунна система незнам. Но определено трябва да се лекуват. Дори и да не се правят опити за забременяване тези инфекции се пренасят все по-навътре в организма и правят пък други проблеми на бъбреци, дихателни пътища, очи, уши и т.н.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!