0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нисък тестостерон
« -: Януари 28, 2008, 16:32:25 pm »
Искам да попитам има ли момичета с ниво на тестостерона под долната референтна граница. На 5 ден от цикъла всички останали хормони са в норма - LH, TSH, Естрадиол и Пролактин. Съотношението TSH : LH е 1.32:1. Но тестостерона е 0.02 при граници 0.06 - 0.82. До колко е притеснително това? Чак другата седмица съм при лекаря, така че моля, ако някой знае нещо по върпоса, да сподели
*
Re: Нисък тестостерон
« Отговор #1 -: Януари 28, 2008, 17:01:59 pm »
Искам да попитам има ли момичета с ниво на тестостерона под долната референтна граница. На 5 ден от цикъла всички останали хормони са в норма - LH, TSH, Естрадиол и Пролактин. Съотношението TSH : LH е 1.32:1. Но тестостерона е 0.02 при граници 0.06 - 0.82. До колко е притеснително това? Чак другата седмица съм при лекаря, така че моля, ако някой знае нещо по върпоса, да сподели

Искаш да кажеш съотношението FSH:LH
« Отговор #2 -: Януари 28, 2008, 17:17:43 pm »
да, точно така, съжалявам за грешката
« Отговор #3 -: Март 22, 2008, 12:41:00 pm »
Здравейте момичета,

пиша в тази тема,за да не правя нова, въпреки че моят въпрос е по-различен.
Днес, на 18 ден от цикъла (той е средно 30 дена), си направих изследване на Тестостерон.Резулататите са: 2,15nmol/l при реф, стойности Ж(0,5-2,6)
Изглежда, че всичко е наред,но аз не спирам да се притеснявам.Преди 3 месеца имах други резултати,този път за 17алфа 0H progesteron 6,99 при при реф. граници Ж:фол:0.3-2.4. Някак нещата не ми се връзват? Зная че е по важен свободният тестостерон,за съжаление в лаб. не правят това изследване. Та има ли начин стойностите му да са ок, а все пак да има някакъв проблем?
Вие какво мислите?
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame