0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Късна овулация и Дуфастон
« -: Август 23, 2007, 11:23:40 am »
Момичета, имам следния въпрос. Този месец имам много късна овулация (28-и ден), а днес 29-и ден май имам ПМС. Цикълът ми по принцип е 35 дни, с Ову. на  22-и ден. Само, че последните 3 месеца продължителността на цикъла ми много варира. 35-27-35-30 и сега би следвало да е 42. Притеснението ми е да не ми дойде предварително. Може би е глупав въпроса, но  желателно ли е да се приема Дуфастон в този случай?
/>
Re: Късна овулация и Дуфастон
« Отговор #1 -: Август 23, 2007, 21:57:20 pm »
Verra, разгледах графиките ти от минали месеци и видях, че имаш хубави температури във втората фаза и нормална дължина на лутеалната фаза (въпреки късната овулация). За момента Дуфастона ми се струва излишен. За всеки случай можеш да изследваш нивото на прогестерона на 7 ден от овулацията и ако е ниско, тогава вече би могла обсъдиш с гинеколога си възможността за допълнителен прием прогестерон. Иначе не виждам за какво трябва да се тъпчиш излишно с хормони. 
Това е моят съвет. Пожелавам скоро да гушкаш живо и здраво бебче. :)   
*
« Отговор #2 -: Август 23, 2007, 22:37:10 pm »
Благодаря ти Мия, утре съм на док.
Този месец ми се струва, че е имало два фоликула, тъй като на 19-и ден имах 2 чертички на Ову теста (не много ясни обаче) и характерните болки при Ову. След това се появи тъпа болка в десния яйчник и продължава и до сега. На 27-и ден бях на док и видя фоликул в левия яйчник. Сега вече го няма и се появи същата тъпа болка като в десния. И в крайна сметка усещам страхотно напрежение, сякаш всеки момент ще ми дойде. Може ли да се съди по температурата за наличието на два фоликула?
/>
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Август 24, 2007, 06:28:20 am »
Може ли да се съди по температурата за наличието на два фоликула?
Не винаги - понякога да- графиката показва, че нещо не е наред

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Август 24, 2007, 09:24:12 am »
Денис, на 20-и ден имам понижаване на темп. (тогава имаше 2 чертички - не много ярки), после се покачи и пак спадна до доказаното Ову. Дали на 20-и ден е имало?
/>
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Август 24, 2007, 10:50:37 am »
Денис, на 20-и ден имам понижаване на темп. (тогава имаше 2 чертички - не много ярки), после се покачи и пак спадна до доказаното Ову. Дали на 20-и ден е имало?
Ako e имало О. то тя според мен е била на 28 ден от МЦ.
Но, за да е вярно това, БТ трябва да се задържи висока

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум