Милички,
Обмислям да си претапицирам холната гарнитура - някой може ли да ми препоръча тапицер? Имате ли идея за цената, щото май е скъпа услуга, и да не се окаже по-евтино да си купя нови мебели. Дайте също идеи за добър магазин за дамаски.
Благодаря!
Фреши, миналата година претапицирах. Уви, за тапицер не мога да дам препоръка, защото моят излезе тесла, мамицата му...
За претапициране (само) на стандартен комплект от диван-тройка, 2 фотьойла и 2 табуретки искат между 150 и 220 лева, зависи от ателието. Тук обаче се включва само работата, ако ще сменяш дунапрени, вложки, пружини - всяко нещо се плаща отделно, като тук цените на различните майстори и ателиета доста варират.
Магазинът, от който аз си купих дамаска след дълго и безплодно дирене, се намира в кв. Изток на улица, мисля, Т.Шевченко (не съм много сигурна, но като завиеш по Жолио Кюри след кино Изток, се пада втората вляво). Има 2 високи дипломатически блока, между които е магазин Фантастико - това е точният ориентир. Магазинът (то е по-скоро офис на фирмата, пълен с мостри) е в този от двата блока, който е зад Фантастико, на първия етаж. Те основно снадбяват хотели и големи обекти, имаха поне тогава, най-големият избор от материи и цветове. Ще потърся в къщи визитка за точен адрес и телефон. Работят до 18 часа, обаче...
Цялата веселба на мен ми струваше към 700 лева (дамаската не беше евтина, сменихме пружините и дунапрена, на практика остана стара само дървенията). За тези пари не можеш да си купиш свестни нови мебели, така че, ако старите ти мебели са качествени - по-добре претапицирай.