Рени, аз искам да ти кажа 2 неща:
едното е за документите за касата - не бързай да комплектоваш документи за подаване. Не си струва тичането преди декемрви 2007. ЗК няма да отпусне повече пари за 2007, а за 2008, предвид миналогодишния и по-миналогодишния опит, очаквай да започнат прием не по-рано от февруари. А самите изследвания имат годност 6 месеца (ако не се лъжа), дали не бяха 3 (но все пак следи сайта на НЗОК, там ще има информация).
Това, което искам да кажа обаче е, че не трябва да чакате касата. Направете нужните изследвания за установяване на проблем при теб. Например цветна снимка за проходимост на тръби може отсега да си направиш, тя ще важи и за пред ЗК, дори и да са минали повече от 6 месеца. Хормоните не важат обаче. Тях си ги направи и виж сега дали имаш проблем, но после отново ще се наложи да ги правиш, може би.
Второ: за мъжкия фактор - ние също имаме такъв. И последните думи, които ми се запечатаха в главата, бяха на д-р Александров от АГ Варна. Ние го питахме какви витамини или лекарства да пие мъжа ми, за да подобрим сперматогонезата и да подпомогнем втория ни опит икси, който предстои през октомври. Отговорът му беше: каквото и да пие, каквито и лекарства да му кажа, нито едно няма да има ефект, ако ПУШИ и ЖИВЕЕ незадравословно. ХРАНАТА оказва много сериозно влияние на сперматогонезата. Ако живее здравословно, не пуши и не яде боклуци, ще има подобрение. Всеки орган в човешкото тяло си подобравя състоянието и функцията, ако се живее добре.
Помисли над тези думи. Ние нямаме време да работим по този въпрос, защото едва сега разбирам, че сме пропиляли 9 години, вместо да обърнем внимание на начина ни на живот. Но ако имате време, ако не сте като нас надхвърлили христовата възраст, опитайте!
Желая ви успех, каквото и да решите!