Здравейте на всички.След като прочетох доста истории реших и аз да споделя своята и не само нея.На 24 години съм. Имам сестра близначка, която е с диагноза ендометриоза.Претърпя лапароскопия и в момента е на лечение със Золадекс- трети месец.При разговор с лекаря й, след като му споделила че има еднояйчна близначка той й казал че най-вероятно аз също имам ендометриоза, защото двете със сестра ми носим един и същ генетичен материал или нещо такова.Отидох на преглед при него и след като ме гледа внимателно на ехограф той каза, че имам ендометриозна киста на единия яйчник и че ендометриозата ми е в същата тежка форма като на сестра ми.От всички мнения прочетени до тук ми става ясно че това заболяване не се открива лесно и това най-вече става с лапародскопия.Как да съм сигурна, че лекарят ми е поставил вярна диагноза.Той ме посъветва да си направя лапароскопия, но аз не желая, тъй като все още нямам намерение да имам деца.Повече се притеснявам за сестра си, защото тя страшно много иска да има бебче, а от всичко прочетено дотук разбирам, че дори след лечение със Золадекс не е лесно да се забременее, затова моля повече жени с ендометриоза, които са забременяли след претърпяна лапароскопия и лечение със Золадекс да споделят това, за да вдъхнат кураж на останалите.Моля споделете какви са шансовете да се забременее след това лечение.А какво мислите за моята диагноза.Как е открита вашата ендометриоза.Благодаря ви предварително.