0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фоликул 12 милиметра на 23 ден от цикъла
« -: Август 06, 2007, 18:12:19 pm »
Може би въпросът ме е глупав, за което предварително се иввинявам.  :oops:
Нормалмо ли е на 23 ден от цикъла (при дължина 28 - 30 дни) да имам фоликул 12 милиметра?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Фоликул 12 милиметра на 23 ден от цикъла
« Отговор #1 -: Август 06, 2007, 18:38:42 pm »
не би трябвало да се вижда фоликул на този ден от цикъла, ако той е с посочената дължина и имаш овулация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Август 08, 2007, 12:49:02 pm »
Благодаря за отговора jam,
Лекаря, който ме гледа не каза нищо в момента, а аз после като се позамислих ми се стори странно да имам такъв фоликул към края на цикъла. Надявам се да съм имала овулация, поне така показват ову-тестовете и БТ :?
« Последна редакция: Август 08, 2007, 15:12:38 pm от Chinni »
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #3 -: Август 08, 2007, 19:20:27 pm »
А може ли да не е фоликул, ами жълто тяло?

*
« Отговор #4 -: Август 08, 2007, 19:41:48 pm »
И това за жълто тяло ми мина през главата, но той определено каза "фоликул". За по-следващия цикъл планираме инсеминация и всичко ще се проследи по отблизо. Дано този фоликул не стане на киста.
« Отговор #5 -: Август 11, 2007, 19:46:12 pm »
Ако за по-следващия цикъл планирате инсеминация, ми се струва добре да направиш една фоликулометрия през следващия, това че ову тестовете са положителни не е 100% гаранция за налична овулация, ноже да нарастват и да претърпяват обратно развитие. Ако не е тайна при кой лекар ходиш?
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #6 -: Август 12, 2007, 05:54:41 am »
Ledena_luna, аз не живея в България. Тази година бях за три месеца в БГ и ходих при д-р Персенска. Според нея нямам проблем с овулацията, но пък както се казва никога не е късно да станем за резил.
Относно фоликуметрията, ужасно скъпо излиза тука и ми е невъзможно да правя всеки месец :(